fbpx

Kiláthatóság és manőverezhetőség felsőfokon

Írta: Barna Ferenc - 2021 november 24.

A tiszta, fenntartható technológia mellett elkötelezett SOLECTRAC fejleszti az eFarmer modelljét, melynek fő jellemzői a nemes egyszerűség mellett a páratlan rálátás és manőverezhetőség biztosítása a mezőgazdasági munka során.

 

Elektromos kistraktor
Munka közben (Fotó: SOLECTRAC)

 

A 30 LE-s dízel motoros kistraktorral ér fel

Egyedi felépítménnyel, ebből fakadóan sajátos külsővel rendelkező modellel bővül a SOLECTRAC emissziómentes, alacsony karbantartási költséggel üzemeltethető elektromos traktorcsaládja.

A cég felismerte, hogy az akkumulátor miatti többletsúly okosan felhasználható a mezőgazdasági munkagépeknél.

A termékportfólió három modellből áll (ebből már egyet korábban be is mutattunk), most készül a negyedik e-traktor, az eFarmer.

Elődeihez hasonlóan szintén napkollektorokkal működő inverterről is tölthetők, ezáltal emissziómentesen működtethető.

 

Fő jellemzői

Egyedi formavilág miatt a munkaterületre való rendkívül rálátás a munkaterületre és manőverezhetőség jellemzik. Egyszerűségének köszönhetően karbantartása nem költséges. Jellemzően nem tartalmaz felesleges, passzív súlyokat, azokat az akkumulátorok, illetve a munkaeszközök helyettesítik.

Teljesítménye 22 LE, elbír mindennel, amivel egy 30 LE-s dízelüzemű erőgép.

Terheléstől, tereptől függően 4-8 munkaórát bír egy egységnyi töltéssel, az üzemidő meghosszabbítható opcionális cserélhető akkumulátorokkal.

Három órás gyorstöltéssel újra munkakész az erőgép, de egy éjszaka alatt kényelmesen feltölthető az alapegység és a cserélhető akkumulátorok is. A töltési rendszer védi az energiatárolókat a túltöltéstől.

 

Elektromos kistraktor
Három csatlakozási ponton kapcsolhatók a traktorhoz munkaeszközök (Fotó: SOLECTRAC)

 

Joystick vezérléssel irányítható és vezérelhető

A kormányzás és a csatolt szerelvények működtetése egyaránt joystick oldható meg. A munkagép sebessége is a kézi vezérlővel szabályozható

Vonóhoroggal és TLT tengelycsonkkal egyaránt rendelkezik, így alkalmazása igen széleskörű lehet. Vontatásra, illetve egyéb munkaeszközök csatlakoztatásával talajmegmunkálásra is alkalmas.

 

Forrás: SOLECTRAC

Összeállította: Barna Ferenc