Két nehéz univerzális traktort is kiválthat a John Deere legnagyobb erőgépe

A 9620 RX traktor a John Deere zászlóshajója, 620 lóerős teljesítményével megelőz minden korábbi típust. Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon a KITE Zrt. standján nézhették meg az érdeklődők a hatalmas monstrumot.

Impozáns méretek – legnagyobb szélesség 2,98 m (76 cm széles hevederrel), hosszúság 8,2 m, magasság 3,9 m, saját tömeg 25 t, összes terhelt tömeg 28 t – jellemzik a John Deere zászlóshajóját: a 9620 RX nehéz talajművelő traktort.

­– A törzscsuklós kormányzású erőgép különlegessége, hogy négy gumihevederes járószerkezettel látták el, ezáltal biztosított az alacsony talajnyomás és a maximális erőátvitel. A gép legnagyobb súlyozhatósága 28 tonna össztömeg elérését teszi lehetővé, a gumihevederes járószerkezetnek köszönhetően a vonulási szélessége 3 méter alatti. A csúcstraktor hajtásáról a hathengeres, 15 literes, 620 LE-s Cummins motor gondoskodik. A váltója 18 előre és 6 hátra fokozattal rendelkezik. A gép hátulja rendkívül erős, robusztus kialakítású, hidraulikarendszere 9 tonna emelőerőt tesz lehetővé, ezáltal alkalmas bármilyen nagyságú és munkaszélességű munkaeszköz kiszolgálására. A gép fülkéje minden kényelmi funkcióval ellátott, a kartámlával együtt mozog a kijelző, a sebességváltó, illetve a kihelyezett hidraulikakörök vezérlőgombja – mutatta be a gépet Kiss Sándor, a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának szántóföldi gépértékesítési osztályvezetője.

A gépet a nagygazdaságokba ajánljuk, mert teljesítményével két nehéz univerzális traktort is kiválthatunk. Fajlagos üzemanyag-felhasználása jóval kedvezőbb, és alkalmazása révén az élőmunkaerő is 50%-kal csökkenthető – hangsúlyozta a szakember.

no