fbpx

Kényelmesebb Krone szállítókocsik

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 07.

Opcionális vonószerkezet-vezérlés az egyszerűbb fordulókért

A takarmányszállító kocsik vezetői gyakran találkoznak a forgókban azzal a problémával, hogy a rendfelszedő nem emelkedik fel eléggé. A Krone újdonsága: a felszedő és a vonószerkezet opcionális vezérlése megoldást kínál erre a nehézségre.

A gépkezelő két különböző magasságot tud beállítani a traktor vezérlőjén a csuklós vonószerkezet számára: a maximális és a minimális magasságot, amelyek között aztán a szögszenzor automatikusan állítja be a megfelelőt. Legközelebb tehát a felszedő felemelkedik, és a csuklós vonószerkezet is automatikusan kiemel az előre beprogramozott helyzetbe, hogy a fordulás vagy a rendeken való áthajtás során nagyobb legyen a hasmagasság. Ezzel ellentétes módon, amikor a felszedő visszaereszkedik munkahelyzetbe, akkor a vonószerkezet is visszasüllyed az eredeti pozícióba.

Az új automatikus vonószerkezet-vezérlés a kocsi automatikus leürítésével is kapcsolatban áll. Miután az ürítés megtörtént, és a hátsó fal visszazáródik, a vonószerkezet automatikusan a beállított felső pozícióba megy vissza.

Az automatikus csuklós vonószerkezet vezérlése nagy könnyebbséget jelent a gépkezelőknek, akik így jobban összpontosíthatnak a munkára. Az új rendszer mostantól a Krone AX és MX önrakodó/önürítő takarmányszállító kocsikhoz, illetve a ZX kettős célú kocsikhoz rendelhető. 

CÍMKÉK krone