fbpx

Hátra arc Fastrac módra

Írta: Farkas Imre - 2020 június 23.

A jövőre három évtizedes jubileumát ünneplő JCB Fastrac gyorstraktor, jelenlegi 4000-es szériája egy kommunális eszközöket gyártó francia cég átalakítása jóvoltából immár fordított fülkés változatban is létezik.

 

 

A Fastrac jól ismert karakteréhez szokott szemnek kicsit furcsa és szokatlan a „Xerion” stílusú, 180 fokban fordított fülkés változat, de a kommunális gépek fejlesztésével, illetve gyártásával foglalkozó, francia Villeton SAS kifejezetten ajánlja az átalakított verziót azok számára, akik a gyorstraktor szerepkör helyett inkább többfunkciós, eszközhordozó erőgépként használnák az JCB Fastrac 4000-es sorozatot. Az Villeton fejlesztői szerint a Fastrac konstrukciós kialakítása, műszaki jellemzői és képessége alapján az átalakítás révén ideális a mezőgazdaságban, illetve a közútfenntartásban, kommunális, parkkarbantartási munkákban univerzális eszközhordozóként való alkalmazásra is.

 

Annak, aki megszokta a Fastrac jól ismert karakterét, kicsit szokatlan a látvány – fotó: http://www.villeton.com/

 

Az átalakítást végző cég megrendelésre készíti el a fordított fülkés változatot, amelyhez komplett, speciálisan az átalakított Fastrac-hoz fejlesztett, kommunális rendeltetésű eszközparkot is kínál. A 180 fokban megfordított fülkéből kiváló rálátás nyílik a 8000 kg emelőképességű hátsó hárompont függesztésre. Ilyen fülkepozícióval előnyös tolt rendszerű gépek, pl. butterfly kaszák, függesztett-tolt rendszerű szecskázók, kalapácsos-mulcsozók stb. üzemeltetéséhez.

Előző

Következő