fbpx

Ilyen üzemanyagárak mellett nem mindegy hány kört futunk

Írta: - 2021 november 11. -Hirdetés

Korábban a Güttler nevet a prizmahengerrel azonosította minden gazdálkodó és mezőgazdasági gépforgalmazó. Napjainkban már a cég egy prémium kategóriás, széles, egymással jól kombinálható termékpalettával rendelkezik, melynek elemeit előszeretettel vásárolják a mezőgazdasági termelők – tudtuk meg Virágh Csabától, az Agro-Alfa Kft. gépértékesítési vezetőjétől.

Güttler mezőgazdasági munkagép
Güttler gépkapcsolat, Master hengerek munkára fogva (Fotó: Güttler)

 

Gépek, alkatrészek forgalmazása és szervizelés

A nemsokára 30 éve működő, magyar tulajdonosok által alapított, szombathelyi cég hat magyarországi és egy szlovákiai telephellyel rendelkezik, és a Güttler gépek mellett Massey Ferguson, Lemken, Kertitox, McHale, Farmtech termékeket forgalmaz.

A mezőgazdasági munkagépek értékesítése mellett a cég alkatrészeket is biztosít a géptulajdonosoknak, valamint a szervizelés is tevékenységi körébe tartozik. Elsősorban a Nyugat-magyarországi területet szolgálja ki az Agro-Alfa Kft.

A vállalkozás képes ügyfelei részére rövid határidőn belül szállítani, a jelenlegi nehéz logisztikai időszakban is, mivel figyelnek arra, hogy az alapgépekből folyamatosan legyen készletük.

Agro Alfa telephely

 

Komplex, egymenetes földmunkák

Az Agro-Alfa által forgalmazott Güttler termékek az egységesen sekély magágy előkészítését teszik lehetővé, e mellett sokoldalú alkalmazhatóságuk révén befoghatók gyepápolásra; szántáselmunkálásra; sorközművelésre és egyéb komplex, egymenetes földmunkákra.

A gazdák még mindig az egyszerűbb, sokoldalúan alkalmazható hengereket keresik, de már előszeretettel kombinálják különböző kapatagokkal és boronafogakkal.

A munkagépek nagyrészt megtalálhatók front, függesztett vagy futóműves változatban, így a műveletek száma szaporítható a menetekhez képest. Időt és üzemanyagot takaríthat meg a gazda a menetek számának csökkentésével, melyben az egyedi felépítésű talajmegmunkáló gépek segítik az agrártermelőt. Ilyen üzemanyagárak mellett nem mindegy, hogy hány kört fut a gazda…

 

Master futóműves magágyelőkészítő hengerek

A felépítésük miatt rendkívül jól követik a felszínt, így a technológia apró morzsás, tömör vetőágyat készít, mely kedvező feltételeket biztosít a keléshez. Ezért szeretik a gazdák, előszeretettel vásárolják a hidraulikus csukású, 5,40-10,40 munkaszélességű formációkat.

Nedves és száraz talajviszonyok között is érvényesül a rendkívüli rögtörő képessége és tömörítő hatása, azonban a technológia miatt erőgép igénye sem túl nagy: munkaszélességtől függően 70-120 LE.

Sokoldalú alkalmazhatóságát alátámasztja, hogy tavasszal szántáselmunkálásra, bokrosításra, nyáron tarlóápolásra, ősszel magágykészítésre illetve a magágy lezárására egyaránt jól használható.

Güttler mezőgazdasági munkagép
Kevesebb munkaóra, kisebb üzemanyagköltség, a Földmester használata számos előnnyel jár (Fotó: Güttler)

 

A Földmester 3,00 – 6,00 munkaszélességgel bír

Az egymenetes munkagéppel tavasszal közvetlen a szántásból a vetéshez megfelelő állapotba hozhatjuk a talajt, így kevesebb munkaóra alatt, kisebb üzemanyagköltség mellett végezhető el ugyanaz a munka, mint más, hagyományos gépekkel.

A gép művelőelemei egymástól függetlenül is beállíthatók, így a legkülönbözőbb talajviszonyok és időjárási körülmények esetén is az optimális talajállapotot tudjuk előállítani. Kötött, kiszáradt felültetek vagy éppen nedves talajok egyaránt megmunkálhatók ezen munkagépek segítségével.

A víztakarékos talajművelést támogatja a Güttler henger technológiája, gyors és robbanásszerű kelés érhető el alkalmazásával.

Az eszközök kombinációja lehetővé teszi az egy menetben történő munkavégzést: a felszínegyengetést; magágymélységben a lazítást; a speciális Güttler magágyszerkezet kialakítását.

Gyakorlatilag két munkagépet kap egyben aki ez mellett dönt, köszönhetően a simító hengernek és a magágykészítő kompaktornak, mely a technológia alapelemei. E mellett – kompakt felépítéséből következi – egyszerű a kezelése és könnyen szállítható.

 

SuperMaxx univerzális kultivátorok

Egyre többen keresik a SuperMaxx kultivátorokat is, melyekre szintén a sokoldalúság jellemző, illetve ki kell emelni, hogy téli technológiájával a fagyott talajok elmunkálására is alkalmas. Ennek köszönhetően jobban tervezhető, ütemezhető a talajművelés, nem kell várni tavaszig annak megkezdésével.

Munkaszélessége szintén 3,00-6,00 méter, többsoros kapaelrendezése és optimális gerendelymagassága miatt átömlési keresztmetszete nagy, így nagyobb mennyiségű szármaradványok esetén sem tömődik el.

A rugós borona beépítésének köszönhetően, hogy nedves körülmények között is kiváló munkát végez. A technológiai sor gyomirtó hatása rendkívüli, így a növényvédelmi költséget is csökkenti.

Géperő igénye szintén nem nagy, maximum 120 LE-s munkagéppel már a legnagyobb változatát is eredményesen munkára bírható.

Güttler mezőgazdasági munkagép

Extrém körülmények között is használható a SuperMaxx (Fotó: Güttler)

 

Kapcsolatok, akciók

Májusban nyílt napon mutatták be a Güttler munkagépeket, melyhez akció is csatlakozott. Az Agro-Alfa Kft. nagy lendülettel és széles portfóliójának bemutatásával készül a 40. AGROmashEXPO-ra. A kiállításon az általuk forgalmazott Güttler termékek is megtekinthetők lesznek, illetve előnyös feltételekkel ezek a fejlett technikák beszerezhetők majd.

További részletes információkért, készletes és egyedi ajánlatokért keresse az Agro-Alfa Kft. munkatársait az alábbi elérhetőségeken:

  • Vas megye: Kárpáti Ernő, Tel.: +36 (30) 492 18 90, E-mail: [email protected]
  • Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megye: Hajtó László, Tel.: +36 (30) 483 35 56, E-mail: [email protected]
  • Zala megye, Somogy megye: Szekeres Zsolt, Tel.: +36 (30) 537 00 14, E-mail: [email protected]
  • Veszprém megye, Fejér megye: Sándor Miklós, Tel.: +36 (30) 336 03 28, E-mail: [email protected]

A cikkben tárgyalt mezőgazdasági munkagépekről további információk találhatók a  www.agroalfa.hu weboldalon.