fbpx

GRIMME SE 140 burgonya betakarítógép

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 06.

Ha a burgonyatermesztés gépei kerülnek szóba, a GRIMME név mindenki számára egyet jelent a kiemelkedő megbízhatósággal és munkaminőséggel, az élenjáró technológiával és az állandó innovációval.
A Grimme gépek a burgonyatermesztés minden szakaszában, a talajműveléstől az ágyás, illetve bakhát készítésétől, az ültető, az ápolási és a betakarítási feladatokon át a beraktározással, a raktározásra vonatkozó előkészítéssel bezárólag teljes technológiát kínálnak a gazdálkodóknak.
A Grimme az öt kontinens több mint 70 országában van jelen gépeivel. Az, hogy a Grimme távoli földrészeken és Európában egyaránt meg tud felelni a magas szintű elvárásoknak, annak köszönhető, hogy állandó párbeszédet folytat a felhasználó partnerekkel, a kereskedőkkel, valamint a szervizszakemberekkel szerte a világon.

A cég által megfogalmazott cél: „A világszerte elégedett vevők”. A fejlesztéseknek a Grimménél töretlen hagyománya van azóta, hogy Franz Carl Heinrich Grimme 1861-ben megalapította a vállalatot. Az állandó fejlesztések eredményeképpen 1958-ban készítette el a Grimme cég az első  nagyteljesítményű „Universal” bunkeros betakarítógépét, amellyel egy sikersorozat vette kezdetét a betakarítógépek fejlesztése és gyártása terén. A gazdálkodók világszerte használták, használják, és nagyra értékelik az SE 75 sorozat megbízható és nagy teljesítményű modelljeit.

A Grimme cég az idei évben a kis és közepes nagyságú termőterületek betakarítását célozva a „Nincs olyan, amit nem lehet még jobban tenni” szlogennel jelent meg a piacon a legújabb fejlesztésű, SE 140 típusjelű, kompakt, egysoros, oldalról vontatott, 4 tonna burgonya befogadására alkalmas  bunkerral szerelt nagy teljesítményű betakarítógépével.

Az SE 140 betakarítógép meghatározó jellemzői: kompakt, kíméletes, nagy teljesítményű, biztonságos munkavégzés és ergonómia.
A konstrukció a burgonya betakarítását a legnagyobb teljesítmény elérése mellett a legnagyobb kíméletességgel teszi lehetővé.
Az SE 140 betakarítógép lényegesebb újdonságai,megoldásai:
Az egysoros család alapvetően alacsony konstrukciója a traktor vezetője számára a felszedésre és a válogató személyzetre egyaránt megfelelő rálátást tesz lehetővé. A manőverek szűk fordulási körben hajthatóak végre, amivel energiát és időt lehet megtakarítani.

A betakarítógép jobb oldalas felszedővel rendelkezik. A nagyobb teljesítmény elérése érdekében  opcionális lehetőség a 85 cm széles felszedőcsatorna, az alapkivitelű 75 cm széles felszedőcsatornával  szemben. A föld- és szármaradványok hatékonyabb leválasztása érdekében az 1. pálcás szalag rostafelülete 12%-kal, a 2. szalag rostafelülete 8%-kal került megnövelésre.
A rostálási teljesítmény további 13%-kal való növelése érdekében opcionális lehetőségként mód van a rostaszalag-csatorna 75 cm-ről 85 cm-re való bővítésére.

Mindezekkel együtt jelentősen csökkentették az 1. pálcás szalagról a 2. pálcás szalagra, illetve a gumitüskés szalagra való gumóátadásból fakadó sérülések mértékét. A kis szögben futó válogatóasztal két magasságállítási lehetőséggel rendelkezik, 6 fő válogató személyzet részére ergonomikus munkafeltételeket biztosítva.
A szállítójárműre való kíméletes burgonyatovábbítás érdekében – ebben a teljesítménykategóriában  először – választható lehetőségként mód van a bunkeradagoló fej hidraulikus, igen kíméletes állítására.

A bakhátfelszedő, valamint a munkaeszköz-kezelő vezérlőpult a traktor vezetőfülkéjében való jobboldali elhelyezése az ergonómiai követelményeket és a gép egyszerűbb kezelését szolgálja. Minden gépfunkció, mint az optimális hidraulikus ásókés- és bakhátállítás, kényelmesen vezérelhető  a vezetőülésből. A bunkerürítési funkciók egy a vezetőfülkében bal oldalon elhelyezett kiegészítő vezérlőpultról történnek. Magyarországon a GRIMME gépek teljes választékával, szaktanácsadással, gyári kiképzett szervizhálózattal áll a VEKTOR HOLDING Kft. a vevők rendelkezésére.