fbpx

Gladiator késes henger – tárcsakombináció a Quivogne-tól

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 október 11.

Gladiator késes henger száraprításra! A legújabb fejlesztésű Quivogne munkagép hatalmas területteljesítménnyel, minimális üzemeltetési költséggel és optimális száraprító képességgel áll az érdeklődők rendelkezésére.

A Gladiator késes henger a kettő sorban elhelyezett munkavégző eszközeivel menetiránnyal párhuzamosan és merőlegesen is felaprítja a szármaradványokat.

A munkagépen az első sorban 410 mm-es átmérőjű késes henger található. A nyolcas osztással rendelkező késes henger enyhe szöget zár be a menetiránnyal, így megfelelő aprítás mellett is nyugodt, pattogásmentes futás garantált. A késes henger teljesen zárt, karbantartást nem igénylő csapágyazással rendelkezik. A dinamikus hatások ellen a henger gumibakos felfüggesztése véd.

A késes hengert csipkézett tárcsasor követi. A 410 mm átmérőjű, teljesen sík tárcsák feladata a menetiránnyal merőleges száraprítás, nem pedig a talaj forgatása, keverése. Mivel azonban a táblákon keréknyomok, barázdák találhatók, bennük pedig szármaradvány, ezért a tárcsasor helyzete hidraulikusan állítható 0-5 cm között. Ezzel tökéletes aprítás végezhető, és nem marad elmunkálatlan felület.

Széles paletta

A Gladiator 3-4,5-5-6 méter munkaszélességben elérhető. Az igen robusztus, 3 méteres gép súlya 1550 kg, míg a 6 méteres gépé 3100 kg. A 3 méteres gép kivételével a többi munkagép összecsukható, és a szállítási szélesség egyiküknél sem nem haladja meg a 3 métert.

A Gladiator késes henger függesztett kivitelű. A függesztés kialakításánál fogva a Gladiator a traktor elejére vagy hátuljára is szerelhető. A függesztőblokk nem merev, hanem enyhén kényszerkormányzású, a Gladiator tehát még frontfüggesztés közben is gyakorlatilag vontatott gépként dolgozik. Ez fontos szempont, hiszen így a traktort nem húzza a gép oldalra, és az mindig kormányozható marad. Frontfüggesztés esetében fontos felszerelés a tárcsák után található védőburkolat, amely megakadályozza, hogy a szármaradványok kárt tegyenek a traktorban.