fbpx

GÉPmax – 2014-10 – október

Írta: Szerkesztőség - 2014 október 25.

Kedves Olvasó!

A legutóbbi lapszámunk megjelenése óta eltelt időszak kétségkívül legjelentősebb szakmai eseménye, a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok idén ismét a hagyományos időpontban, szeptember közepén várta látogatóit. A szervezők előzetesen is mindent megtettek a négynapos rendezvény sikeréért, ám arra sem ők, sem a kiállítók, illetve a közönség nem számíthatott, hogy milyen különleges időjárási körülmények nehezítik majd a szakmai programok zavartalan lebonyolítását. Napokon keresztül, sokszor szinte szünet nélkül ömlött az eső, és ez bizony majdnem teljesen meghiúsította az előre eltervezett szabadtéri bemutatók megtartását.

Önmagában is siker, hogy a kiállítás még ezek közt az extrém viszonyok között is sokakat megmozgató, valódi szakmai fórumnak bizonyult – a szervezőknek, a rekordszámban megjelent kiállítóknak és a látogatóknak köszönhetően, akik szívesen cserélték ki szakmai tapasztalataikat egymás között e változatos négy nap során. Az eseményen kiállítóként természetesen mindkét lapunk – a Gépmax mellett a MezőHír is – képviseltette magát, és így arról a két szabadtéri bemutatóról, az Axiál Kft. és az Agrotec Magyarország Kft. rendezvényéről is olvashatnak tudósítást, amelyet sikerült még a nagy esők megérkezése előtt végigvinni. Emellett az 1000. HE-VA henger átadásáról is tudósítást közlünk, amely szintén a kiállításhoz kapcsolódott.

Mostani számunkban természetesen több, a bábolnai rendezvényhez szorosan nem kapcsolódó eseményről is hírt adunk. Így beszámolunk a Pöttinger 2015-ben debütáló újdonságairól, vagy arról a szántóföldi bemutatósorozatról, amely a Bayer CropScience, a KWS Magyarország Kft. és a Valkon 2007 Kft. szervezésében a repcében végzett csökkentett menetszámú talajművelés és a széles sortávú vetés lehetőségeit népszerűsítette.

Két teszt is található legfrissebb újságunkban: most az új, nagyteljesítményű Big M 420-as kaszálógéppel és a Landdata Eurosoft Greenseeker nitrogénszenzorral kapcsolatban szerzett szakmai tapasztalatokat adjuk közre.

Gépbemutató rovatunkból megismerhetik az új Deutz-Fahr C7000-es kombájnt, amely produktivitásával és sokoldalúságával is egyaránt kitűnik, illetve arról is írunk, hogy a Massey Ferguson megkezdi egy újonnan fejlesztett, a 60-130 LE közötti teljesítménykategóriát lefedő traktorsorozat piaci bevezetését.

Az elektronikai újdonságok sorában egyebek mellett a Topcon X14 sorvezető ismertetése kapott helyet hasábjainkon. A Históriában pedig, hagyományainkhoz híven „segítünk emlékezni”, mégpedig a Hesston szögletes
nagybálázók hazai történetének áttekintésével.

Remélem, legfrissebb lapszámunkban is sok új, hasznos információt találnak!

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK