fbpx

GÉPmax – 2014-06 – június/július

Írta: Szerkesztőség - 2014 június 25.

Kedves Olvasó!

Beköszöntött a nyár, már ami a 32 fokos hőséget illeti. Örülhet ennek most mindenki, mert a három napos hosszú hétvége alatt legalább kellemes kirándulást lehetett tenni a szabadban, ki lehetett fújni a „fáradt gőzt”.

Mozgalmas hetek vannak mögöttünk és várnak ránk az elkövetkező időszakban a gépgyártók, gépkereskedők háza táján is, amelyekből mi is kivehettük/kivesszük részünket – ezúton is köszönet érte –, mivel nagyon sok meghívást kaptunk külföldi és hazai rendezvényekre. Ennek köszönhetően folyamatosan be is számolunk ezekről, bemutatva az újdonságokat.

A rendezők erejüket nem kímélve mindent megtesznek azért, hogy a legjobb formájukat mutassák a publikumnak. A legutóbbi ilyen, színvonalas rendezvényekről találnak egy csokorra valót Tudósítás rovatunkban. Van itt veterántalálkozó, több gyárlátogatás, szántóföldi bemutató, jubileumi gépátadás. Teszt rovatunkban pedig egy nem mindennapi pótkocsival szerzett tapasztalatokról számolunk be.

Rövidesen itt az aratás ideje, és nem csak naptár szerint – már sárgul a határ –, így olyan eszközt is bemutatunk, amivel tarlóhántást tudunk végezni. Mielőtt azonban eddig a munkafolyamatig eljutnánk, a Finomhangolás rovat cikkéből kaphatunk remélhetőleg hasznos tanácsokat arról, hogy mit tegyünk, ha megdőlt a gabonánk.

A gépeinket valamilyen erőgépre függesztenünk is kell, vagy el kell húzni, ezért néhány traktor bemutatására is sor kerül Gépbemutató rovatunkban.

Napjainkban egyre többet hallani a robotokról – és már nem csak a gyártósorok mellett működőkről, amik már megszokott eszközök például az autógyártásban, hanem a mezőgazdaságban alkalmazható kivitelekről is. Biztosan szokatlan még elképzelni, hogy ilyen kis „kütyük” nyüzsögnek a határban, de talán már a nem is annyira távoli jövőben számolhatunk ezek megjelenésével valóságos körülmények között. Erről a témáról is megosztunk néhány gondolatot Önökkel, annál is inkább, mivel mottónk továbbra is: „Korszerű megoldások az agrártechnika világából”.

Persze azt azért nem szeretnénk, ha a régi gépek kedvelői nem találnánák meg kedvenceiket lapunk hasábjain, így most az E-516-osokról olvashatnak, amely cikknek a következő számunkban folytatása is lesz. Apropó, mostani, szokásos összevont megjelenésünk után a következő szám már az augusztusi lesz, így a júliusit ne keressék a postaládákban, vagy az újságárusoknál! Természetesen így sem fognak lemaradni semmiről, mert ahová csak időnk engedi, elmegyünk és beszámolunk az eseményekről.

Az elkövetkező időszakhoz jó munkát, akinek lehetősége lesz rá, annak jó pihenést, lapunk olvasásakor pedig hasznos időtöltést kívánok!

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK