fbpx

GÉPmax – 2014-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 25.

Kedves Olvasó!

Az elmúlt év végén, a hétvégék és ünnepnapok szerencsés találkozásának, no meg a munkanapok átrendezésének köszönhetően egy kicsivel több időt tölthettünk szeretteink körében az átlagosnál, ennek ellenére mégis nagyon gyorsan eltelt ez a néhány nap. A sok pulyka-, hal-, bejglievés, rokonlátogatás mellett remélhetőleg mindenkinek jutott egy kis ideje a pihenésre. Talán ezt igazolja az is, hogy a GÉPmax Facebook-oldal kedvelőinek száma is jelentős mértékben megugrott.

Az újév elején sokan szoktak fogadalmakat tenni. Mi különösebbet nem tettünk, de azt megígérhetjük, hogy ebben az esztendőben is igyekszünk a legtöbb eseményről, újdonságról beszámolni. Szerencsére jó alapot ad erre a novemberi Agritechnica kiállítás, amelynek látnivalóiról nagyon sok anyagot sikerült beszereznünk, amit az év során folyamatosan közreadunk majd.

Mostani számunkat már ennek szellemében szerkesztettük. Most zárul az ezüstérmesek bemutatása, de mellette a Berthoud, Dal-Bo, Fliegl, JCB, Pöttinger innovációiról is hírt adunk.

Ha a híreszteléseknek hinni lehet, a Hannoverben bemutatottak közül sok gép az AGROmashEXPO-Agrárgépshow kiállításon is látható, mi több: tapintható lesz. Tudomásunk szerint a kiállítók minden talpalatnyi helyet lefoglaltak, így az érdeklődők az idén is tartalmas kiállítás részesei lehetnek, és az ott látottak-hallottak figyelembe vételével tervezhetik ez évi gépberuházásaikat. Persze, aki nem tervez ilyet, annak is jó, ha megismeri, merre tart a világ a mezőgazdasági gépészetben. S ha korszakalkotó újdonságok nem is születtek az utóbbi időben, azért hasznos újítások mindenképpen, amik megkönnyítik, egyszerűsítik, gazdaságosabbá tehetik a mindennapi munkát.

Az elektronika térnyerésével olyan változások valósulhatnak meg, amiket néhány éve még elképzelhetetlennek tartottunk. Ezekhez a megoldásokhoz kellő nyitottsággal kell hozzáállnia mindenkinek, mert a világ nem vesz tudomást az elzárkózókról, „ezerrel” megy tovább. A fejlődés záloga, hogy ki mennyire fogadja be az új információkat; csak így lehet versenyképes mezőgazdasági tevékenységet folytatni.

Teszt rovatunkban is egy olyan korszerű eszközzel – a Väderstad Tempo F 8 szemenkénti vetőgéppel – szerzett tapasztalatokról olvashatnak, amely komoly mértékben járulhat hozzá tulajdonosa eredményességéhez.

Akik szeretnek böngészni az interneten, további érdekességeket, videókat ismerhetnek meg a www.gepmax.hu weboldalon, amit Farkas Imre kollégánk nagy lelkesedéssel és odaadással újít meg folyamatosan, csakúgy, mint lapunk História rovatát, amit a régi gépek szerelmeseinek ajánlunk.

Remélem, most is sok hasznos és érdekes cikket találnak magazinunkban! Személyesen is várjuk Önöket a január 29. és február 1. között sorra kerülő kiállításra Budapesten, a Hungexpo területén, a G-pavilon 401C standján.

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK