fbpx

GÉPmax – 2012-06 – június

Írta: Szerkesztőség - 2012 június 13.

Kedves Olvasó!

Ismét eltelt egy félév ebből az esztendőből is, és ilyenkor egy kicsit számot vet az ember arról, hogy mi történt az elmúlt időszakban.

Az időjárás természetesen most sem volt optimális – kemény fagyok, szárazság, mostanság pedig nagy viharok, jégeső pusztítja a leendő termést. Sokan félre is verték már a harangokat az idei eredményességet illetően, pedig az még nagyban függhet területi elhelyezkedéstől, az elvetett kultúráktól, a raktárakban lévő készletektől, állatállománytól – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

A gépkereskedők tavaszi optimizmusa is mintha egy kicsit alábbhagyott volna, sokan panaszkodnak a vásárlási kedv megtorpanásáról, ami a fenti időjárási tényezők és a gazdasági helyzet ismeretében nem annyira meglepő. Szerencsére azért vannak kivételek is!

Ami bennünket illet, lelkes olvasói táborunknak köszönhetően tovább erősödött ismertségünk és a lapot forgatók száma – ezt független felmérés igazolja. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy karba tehetjük a kezünket, de örömteli tény mindez akkor, amikor folyamatosan a nyomtatott sajtó példányszámainak csökkenéséről hallani.

Mi ígéretünkhöz híven igyekeztünk minél több rendezvényről, eseményről beszámolni, ami nem kis feladat egy ekkora létszámú csapatnak, amivel dolgozunk. Teszt és tapasztalat rovatunkban már munkagép is górcső alá került, mostani tesztünk célpontja pedig egy olyan masina volt, amilyen az elmúlt években még nem szerepelt e hasábokon. A Gehl kompakt rakodója ugyan nem újdonság a maga nemében – de egy kicsit mégis más, mint a hagyományos szerkezetű gépek. Finomhangolás rovatunk szintén nagy sikernek örvend, reméljük, ennek megfelelően a hígtrágya-kijuttatás technológiájáról szóló cikkünk érdeklődésre tart számot.

Újdonság volt az első félévben, hogy felkértek bennünket egy áruszállító haszonjármű tesztelésére – ez komoly megtiszteltetés egy mezőgazdasági technikával foglalkozó lap számára. Persze itt olyan modellről van szó, amelyik kapcsolódik ehhez az ágazathoz is. A járművel kapcsolatos tapasztalatainkról mostani számunkban olvashatnak.

Mint minden lapunkban, ebben a hónapban szintén jutott bőven az újdonságok bemutatásából, amely modellek egy részét már itthon is megvásárolhatják. Akik idő hiányában nem jutottak el néhány eseményre, bemutatóra, azok pedig most némileg pótolhatják az elmaradtakat: honlapunkra (www.gepmax.hu) kattintva kisfilmet láthatnak néhány rendezvényről. Ha már a honlapnál tartunk: ezt érdemes a mezőgazdasági technika szerelmeseinek gyakran meglátogatniuk, mert igyekszünk érdekes, néha jövőbe mutató, gyári filmeket is feltenni.

A dlz magazinból újból érdekes témát vettünk át, nevezetesen a hibrid, dízel-elektromos hajtásokról szóló ismertetőt, amely megoldások fontos alternatívát nyújthatnak a jövőben.

Mivel nemsokára eljön az aratás ideje, História rovatunkban visszatekintünk a nem oly távoli múltba, amikor nagyon sok gazdaságban a szovjet gyártmányú Szk 3-4-es kombájnokkal végezték a betakarítást. Egy kicsit szintén a régmúltat idézi a mostanában napvilágot látott hír, miszerint a magyar traktor- és mezőgazdaságigép-gyártást kínai segítséggel újítanák meg. Talán sokak álma válhat ezzel valóra! Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Remélem, e havi magazinunkban is találnak érdekes és hasznos információkat!

Kérem, ne feledjék: következő számunkkal a korábbi évek gyakorlatának megfelelően augusztusban találkozhatnak, amikor ismét sok újdonságról fogunk beszámolni.

Kellemes időtöltést kívánok lapunk olvasásához!

CÍMKÉK