fbpx

Fontos a felkészülés

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 23.

Az őszi munkálatok befejezése után elérkezik a téli karbantartások időszaka.

mtz

 

A meghibásodások elkerülése érdekében ajánlatos munkagépeinken a hűtőfolyadék, illetve a szélvédőmosó folyadék cseréje, elérkezett az idő beszerezni motortakaró ponyvát, ellenőrizni a vízmelegítő állapotát, megvizsgálni az önindítókat. A nélkülözhetetlen fűtésrendszer felkészítését is most kell elvégezni, hiszen fűtött kabinban elviselhetőbb a téli munka is.

Az elvetemedett üzemanyag-, illetve vízcsövek, a hibás tömítések, szimeringek, gumigyűrűk cseréje jelentős anyagi veszteséget okozó meghibásodásokat előzhet meg.

Balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében váltson Ön is megbízható LED-technológiára, hiszen LED-es lámpáink fényereje nagyobb, ellenállóbbak a rezonanciával szemben, kisebb fogyasztásúak, mindemellett többszörös az élettartamuk.

Szükséges lehet a motor felújítása, a kuplung, a váltó, a differenciálmű és a véglehajtás karbantartása. Kiemelten fontos a kompressziómérés, hogy meggyőződjünk a motorblokk-alkatrészek állapotáról.

A kuplungszerkezet felújítása során célszerű nagy teherbírású kerámiás kuplungtárcsát, illetve lamellás kuplungszerkezetet beépíteni. A váltó felújítása során is fektessünk hangsúlyt a sérült alkatrészek minőségi cseréjére! A munkálatok végén töltsük fel új olajjal a felújított rendszereket!

A HABI Kft.-nél célunk, hogy a téli időszakban is minél több gazda munkáját segíthessük megbízható minőségű erő- és munkagépalkatrészeink kínálatával, ezért eredeti gyári és utángyártott MTZ- és más traktoralkatrészek, nyugati erőgép- és pótkocsialkatrészek, kiegészítő termékek (kenőanyagok, gumik, csapágyak, akkumulátorok, LED lámpák, stb.), munkagépek és munkagépalkatrészek széles választékával várjuk Önöket országos szaküzlethálózatunkban.