fbpx

Fliegl „Wiege System ISOBUS”, alap az automatikus dokumentációhoz

Írta: Szerkesztőség - 2014 július 10.

A „Fliegl Wiege System (FWS) ISOBUS” másképpen mér, mint a szokásos mérési rendszerek. A mezőkön és a lejtős területen is pontos, újra kalibrálás nélkül is. Ezzel időt spórol és megakadályozza a kalibrációs hibákat. A szokásos dokumentáció mellett lehetséges az FWS ISOBUS-ról, hogy egy automatizált, integrált, és nyomon követhető rendszert (EDRS-t) kiépítsen. Ez megkívánja egy innovatív mérőrendszer felépítését. A régi érzékelőket lecserélve egy speciális, digitális, elektromos alapokon működő mérőcellára (Digital Load Cell), amely egy direkt „CAN-BUS”-kimenettel, és előnyös diagnosztikai lehetőséggel rendelkezik.

 

 

Ezek a cellák már kalibrálva vannak, nem igényelnek utólagos kalibrálást. A kínált elektronika egy lézerrel összeforrasztott védett tokban található, nem analóg jeleket küld, hanem digitálist (EVM) Mivel a mérőcellák és az elektronika egy kompakt tokban vannak elhelyezve és a gyártó által be vannak kalibrálva, ezért Ön is könnyedén ki tudja cserélni az ilyen mérőegységet. A dőlésből eredő mérési hibát a CAN-BUS dőlés szenzora korrigálja.

 

 

A FWS ISOBUS előnyei

Pontosság és ellenálló képesség: a Fliegl WiegenSystem (FWS) ISOBUS jelentősen pontosabban mér, mint a pneumatikus vagy hidraulikus rendszer. Mialatt ezek a rendszerek sima területen plus/minus nyolc százalék hibával dolgoznak, addig az új rendszer szántóföldön vagy lejtős talajon is mindössze 0,1 százalék hibával. Ehhez jön még a súly- és költség megtakarítás, ugyanis a méréshez nem szükségesek többé a hidraulikus illetve a pneumatikus rugózások. Az ajánlott elektronika egy védett, lézerrel összeforrasztott tokban található. A kábelösszekötés nem analóg jeleket küld, hanem digitális jeleket magas összeegyezhetőséggel. (EVM). A Fliegl Wiege Systems szükséges részei a CAN-BUS fővezetékre vannak vezetve (vezetékkel) egy nyomástűrő, rugalmas fémcsőben, amely horganyzott acélból készül. A csatlakozók különösen nagy ellenálló képességű 7/8-collos dugók.

 

 

Bővíthetőség: a Fliegl Wiege System virtuális adatfeldolgozóval van összekötve. Az adatok az aktuális pozícióval itt kerülnek rögzítésre, összekapcsolva, feldolgozva és lementve az adott feladatokat. Ez egy feladatvezérlő felületről a „Farm- menedzsment-programmal” van összekötve. Előbb csak a Displays Green Star-ral volt a John-Deere 2630 felszerelve. Az gyártó más ISOBUS kijelzőt is tud ebbe a rendszerbe programozni. Szintén előnyös, hogy az ISOBUS –on átmenő folyamatszámolás összekapcsolással egy másik ISOBUS eszközön is lehetséges.
www.fliegl-agrartechnik.de

 
CÍMKÉK Flieglisobus