fbpx

Erőgépek, művelőeszközök a Magtár Kft. kiállításán

Írta: Kristóf Imre - 2020 november 16.

Nagy területen állított ki a Magtár Kft. gépeket, eszközöket a 33. Bábolnai Gazdanapokon. A kínálat bemutatására Kövesdi Sándort, a cég értékesítési vezetőjét kértük fel.

 

 

A Magtár Kft. igyekezett minél több eszközt elhozni a forgalmazott termékei közül. Az első és legfontosabb a STEYR traktorok, amelyek idén januártól 3 év, vagy 3 ezer üzemóra gyári garanciát élveznek. Ez közkedvelté tette, és meg is mutatkozott már az értékesítési számokban. Valamint megalapozhatta azt a sikert, hogy 2020-ban a Magtár Kft. 24 db. olyan traktort szállít a szakiskolák részére, amelyeket a szakemberképzésben, a következő nemzedék oktatásában használhatnak. Ebben már az automata kormányzás, az ISOBUS-os monitor is megtalálható amellett, hogy magasan felszerelt traktorokat sikerül az oktatás céljaira leszállítanunk. A traktor közül a 75-től a 313 lóerőig elérhető a STEYR.

 

Kövesdi Sándor

 

A szálastakarmány betakarítására a Pöttinger gépek közül kiemelném a 8,3 méteres munkaszélességű, triplakombinációs kaszát, amelynek a nagy területteljesítményén kívül kiváló a talajkövetése is. Kiállítunk továbbá egy függesztett kivitelű hátsó kaszát, változó kamrás körbálázót, rendterítőt, rendképzőt.

 

 

A szántóföldi talajművelés eszközeiből Lemken tárcsákat, ekéket mutatunk be. A 6 méteres munkaszélességű Rubin 12-es tárcsa a legmagasabb tudásszintű tárcsája a Lemkennek, 736 mm-es tárcsalapokkal, és 7-25 cm-es munkamélységig szinte minden munkafeladatra alkalmas.

 

 

A MAGTÁR Kft. kínálatában bemutatásra került a DAMMANN önjáró permetezőgépe is. Ez jelenleg hazánkban a legnagyobb felszereltségű, és a legdrágább értékesített permetezőnk is. Hasmagassága 1,2 és 1,9 méter között állítható, a tartálya 5 ezer literes, a kerete dupla légáramú, légrásegítéses. A permetezőt már felszerelték a precíziós gazdálkodásra is alkalmas elemekkel.

 

 

Az öntözéstechnika gépeiből is láthatnak ízelítőt az érdeklődők. Önjáró és dobos öntözőberendezéseket is forgalmazunk, az öntözési pályázatok miatt nagyon nagy számban értékesítünk most ilyen eszközöket is. Megemlíteném az amerikai Reinke önjáró gépeket, a német Beinlich dobokat, és az angol Briggs konzolos öntözőgépeket.

 

 

A szántóföldi gépbemutatón, működés közben nézhették meg a Holmer Terra Variant 600 lóerős eszközhordozót, 21 ezer m3-es, Zunhammer hígtrágya-tartállyal, 8 m-es, Amazone tárcsás injektálóval. Ez a típus akár 150-200 ezer m3 hígtrágya kijuttatására is alkalmas éves szinten. 30 éves múlttal rendelkező cég vagyunk, a gépeink mellé természetesen, teljeskörű alkatrész és szervizszolgáltatást biztosítunk – mondta Kövesdi Sándor.