fbpx

Az új generációs DOWNS CropVision optikai burgonya szortírozó

Írta: GÉPmax-2021/III. lapszám cikke - 2021 május 28.

Az idei SIMA Innovation Awards aranyérmese az „Betakarítás és raktározás” kategóriában a Krone EasyNet.

A DOWNS CropVision egy újgenerációs optikai szortírozó a mosatlan burgonyához. A legújabb technológiai újításokkal felszerelve, a tárolás előtt a burgonya minőségét vizsgálja, nagy teljesítmény mellett (100 tonna/h). A DOWNS CropVision négyévnyi fejlesztés eredménye, ipari kamerákat használ, amelyekhez mesterségesintelligencia-algoritmus társul. Ez az egyedülálló és szabadalmaztatott kombináció lehetővé teszi a termék teljes felületének (360°) elemzését, hogy azt minőség szerint pontosan osztályozhassa: rögök, kövek, hulladék, jó burgonya, zöld, vágott, romlott, torz, vagy repedt burgonya. Szintén egyedülállóan a DOWNS CropVision három kimenettel rendelkezik: egy a megtartandó terméknek, a másik a hulladéknak (rögök, kövek), az utolsó pedig a nem emberi fogyasztásra tervezett burgonyának (takarmányban, emésztőanyagban, komposztban újrahasznosított).

 

 

A felhasználó beállításainak megfelelően a kidobóujjak a megfelelő kijárathoz irányítják a terméket. A DOWNS CropVision a termék minőségének megőrzésére is odafigyel. A burgonya csak puha, párnázott szalagokon halad; emellett a két szállítószalag közötti csökkentett függőleges távolság korlátozza a burgonyát érő ütéseket. Az egyes burgonyák 360°-os letapogatásának köszönhetően a DOWNS CropVision® felhasználója nagyon pontos információkhoz jut a tárolt burgonyáról, például az egyes terméktételek burgonyaméretéről vagy minőségéről. Ez az újgenerációs optikai osztályozó megoldást jelent a tárolás előtt felmerülő, visszatérő problémákra

– minőségi válogatás, a felhasználó igényei szerint konfigurálható;

– csökkentett munkaerőköltségek a 24/7-es autonóm működésnek köszönhetően;

– kevesebb tárolási, megőrzési gáz- és szállítási költség.

A DOWNS CropVision a felhasználóbarát érintőképernyőnek köszönhetően könnyen kezelhető, és a DOWNS 2800 mm szélességig felszerelt befogadó tartálykocsijaira és osztályozóira szerelhető.

 

Downs Cropvision
A legújabb technológiai újításokkal felszerelve, a tárolás előtt a burgonya minőségét vizsgálja

 

Fodor Mihály