fbpx

DEUTZ-FAHR 6180 – Az üzemanyag-takarékossági teszten kategóriaelső

Írta: Szerkesztőség - 2014 december 18.

A Profi – PowerMix teszt eredménye alapján immár hivatalosan kijelenthető, hogy a DEUTZ-FAHR új 6-os sorozatának tagjai kategóriájukban a leggazdaságosabb erőgépek. A 6180-asokban DEUTZ TCD 6.1 L06 4V Tier 4i motorok dolgoznak, SCR-technológiával.

A PowerMix teszteket a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) gross-umstadti, nemzetközi akkreditációval rendelkező tesztközpontjában végezték el. A PowerMix teszt életszerűen méri a motor gazdaságos működését. Bár az összehasonlíthatóság érdekében a vizsgálat tesztpályán történt, ezt úgy alakították ki, hogy a gazdaságosságot az eddigieknél jóval pontosabban tudja jelezni. A fogyasztást vontatás, TLT-munka és kombinált (pl. hidraulikus) munka során tesztelték.

A Profi, Németország egyik vezető mezőgazdasági tesztmagazinja nemrég tette közzé a DEUTZ-FAHR 6180-nal kapcsolatos PowerMix teszt eredményét. A cikk világos üzenete, hogy kategóriájában ez a traktor a leggazdaságosabb: a 266 g/kWh csaknem 10%-kal kevesebb, mint az ebben a kategóriában 2014 márciusáig tesztelt erőgépek átlaga!

– A 6-os sorozat kiemelkedő üzemanyag-takarékossága a DEUTZ-FAHR “Power Efficiency”-elvének köszönhető: optimalizáltuk a motor, a váltó, a hidraulika és az elektronika működését – magyarázza Massimo Ribaldone, a SAME DEUTZ-FAHR kutatás-fejlesztésért felelős igazgatója. – A Profi által nemrég közzétett PowerMix teszt világosan mutatja, hogy üzemanyag-takarékosság tekintetében ebben a kategóriában miénk a vezető szerep.

CÍMKÉK deutz-fahr