fbpx

Nem április elsejei tréfa: ma csökkenek az üzemanyagárak

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 01.

Elszakadva a szerdai és pénteki árváltozási naptól, már április 1-jén jelentősen csökkenek az üzemanyagárak. A 95-ös benzin litere átlagban 6 Ft-tal lesz olcsóbb, a gázolajé 12 Ft-tal. A két üzemanyag átlagára így egy forintra megközelíti egymást, a 95-ös benzin 421 Ft, a gázolaj 422 Ft lesz.

Utolsó árváltozás egy hete volt, akkor is csökkent

A garantált árcsökkenést (az 5 és 10 Ft-ot) az üzemanyagok jövedéki adó mértékének csökkentése hozta. Szerencsére, a hét elején, Szuezi csatornán kialakult „forgalmi dugó” nem okozott olyan nagy áremelkedést (3%) a nyersolaj árában (pedig 30 tanker ragadt meg a csatorna útvonalán), mint több szakértő várta, így a fogyasztói ár nem emelkedett. Más események, illetve a forint kismértékű erősödése kompenzálták a kiugrást.

 

Üzemanyagárak
Mindegy mit tankolsz, ugyanannyit fizetsz. Ja, mégsem mindegy, kérdezd meg a gépet is, hogy mit kíván! (Fotó: Barna Ferenc)

 

Az aktuális üzemanyagárak minimum/maximum összege (Ft/liter) az alábbiak szerint alakul:

  • 95-ös benzin – 392/483,9;
  • gázolaj – 397,0/386,9.

 

Az egyes kutak (cégek) árképzési politikája közötti különbségek eredményeként közel 100 Ft/liter eltérés tapasztalható a minimum és maximum árak között, ezért továbbra is érdemes tájékozódni a HOLTANKOLJAK adatbázisában, mielőtt beállunk járművel a töltőoszlop mellé.

 

Forrás: holtankoljak.hu

Összeállította: Barna Ferenc