fbpx

Tovább csökken a benzin és a gázolaj közötti különbség

Írta: Szerkesztőség - 2021 március 18.

A Brendt olaj ára nem emelkedett, a hazai üzemanyagárakon azonban ez nem látszik meg: 4 Ft-tal a benzin, 2 Ft-tal a gázolaj literenkénti átlagára emelkedni fog péntektől. Ezzel tovább csökken a benzin és a gázolaj közti különbség, már most is van kút, ahol egy árban mérik az üzemanyagokat.

A 95-ös benzin átlagára 435 Ft/liter, a gázolajé 440 Ft/liter szinten fog beállni hétvégére. Az utolsó áremelkedés múlt hét péntekén volt.

 

Akácos kút
Ezen a kúton átlag alatt mérik az üzemanyagot, de péntektől itt is drágább lesz (Fotó: Barna Ferenc)

 

Az aktuális üzemanyagárak minimum/maximum összege (Ft/liter) az alábbiak szerint alakul:

  • 95-ös benzin – 381,9/486,9;
  • gázolaj – 391,0/386,9.

 

Az egyes kutak (cégek) árképzési politikája közötti különbségek eredményeként közel 100 Ft/liter eltérés tapasztalható a minimum és maximum árak között, ezért továbbra is érdemes tájékozódni a HOLTANKOLJAK adatbázisában, mielőtt beállunk járművel a töltőoszlop mellé.

 

Terepre is mehet
Az agrárszakembereknek szüksége a mezőgazdasági területek megközelítésére megfelelő járműre, és ott többet is fogyaszt a gép (Fotó: Barna Ferenc)

 

Lassan, de jön a tavaszi időjárás

A héten még „hűvös” lesz az időjárás, éjszaka fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, napközben nem nagyon haladja meg a 10°C-ot a felmelegedés. Jövő héten lassan, de fokozatosan jobb idő lesz. Ellenőrizni érdemes a nyári gumi profilmélységét, ha nem megfelelő, újat kell beszerezni. Aki nem jár hegyekben, jellemzően nem éjjel vagy hajnalban autózik, kérhet áprilisra időpontot gumicserére.

 

Forrás: holtankoljak.hu

Összeállította: Barna Ferenc