fbpx

Cast kompakt rakodók – Alternatív és innovatív megoldások az anyagmozgatásban

Írta: - 2021 november 23. -Hirdetés

Az olasz Cast Groupot a Bugin család alapította, és közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a csuklós minirakodók gyártásában. A Velence tartományban, Miranóban található Cast Group alternatív és innovatív megoldásokat nyújt a különböző szektorok üzemeltetőinek. Technikai részlege költséget és energiát nem sajnálva tervezi, illetve frissíti a rakodószériáit, így garantálva, hogy azok mindenkor megfeleljenek az ügyfelek igényeinek. A jelenlegi kínálatuk két fő termékcsoportból áll: a CASTLOADERS törzscsuklós kompakt rakodókból, illetve az SSQ és WX sorozatú Worky Quad minirakodó-szériákból.

 

CAST SSQ és WX WORKY QUAD kisrakodószéria

Praktikus csúszókormányzás

Számtalan olyan szituáció van a mezőgazdasági munkák során, ahol az anyagmozgatási feladatokat helyszűke miatt nem lehet optimálisan gépesíteni. A hagyományos „skid-steer” rendszerű, azaz csúszó kormányzású önjáró homlokrakodógépek képességei – leginkább méreteik miatt – szintén behatároltak az alkalmazási helyszín körülményei miatt. A CAST SSQ Worky quad kisrakodó-széria tagjai ezekre a körülményekre nyújtanak alternatívát kompakt méretükkel, kis helyigényükkel.

 

Cast rakodó fűnyíróval
Az anyagmozgatási feladatok mellett többek között parkápolási munkák is elvégezhetők a rakodógéppel

A csúszó kormányzású hidrosztatikus járószerkezet-hajtású, összkerék-meghajtású rakodógépek 2 méteres emelési magasságukkal és 300-450 kg emelési kapacitásukkal kiválóan alkalmasak a szűk helyen történő mezőgazdasági, kertészeti, és erdészeti rakodási, anyagmozgatási feladatok megoldására. A régi istálló, illetve lovas box takarításában teljesen kiváltja a kézimunkát, de kertészetekben fóliákban, üvegházakban is jelentős segítséget nyújthat a mindennapi anyagmozgatási feladatokban. A rakodókat típustól függően nagyon megbízható, energiatakarékos, 389, illetve 688 cm3-es, 11,7 és 22,1 LE teljesítményű benzinmotorok, vagy 599 cm3-es, 14,8 lóerős, Kubota dízelmotorok hajtják meg. A rakodószéria álló helyzetből kezelhető irányítópultja egyszerű felépítésű, egyértelmű jelzésekkel ellátott, kényelmesen kezelhető, miközben a rálátás is ideális a munkaeszközre.

Távirányítással veszélyes helyzetekben

Több esetben előfordulhat olyan munkakörülmény, amelynél a nagyon alacsony beltérmagasság miatt nem lehetséges a rakodó kezelése az irányítópultról, vagy a kezelő biztonsága érdekében nem megoldható a gépről való vezérlés. Ilyen esetekre jelent alternatívát a CAST SSQ Worky quad kisrakodószéria SSQ 15 D RC típusú, távirányítású változata, amely vezeték nélküli kapcsolattal, külön modulról, elektronikus billenőkapcsolók segítségével távolabbról irányítható.

 

Cast SSQ Worky quad rakodó
A szűk helyen történő rakodási, anyagmozgatási feladatok mestere a SSQ Worky quad kisrakodószéria

Zéró kibocsátással

Ha teljesen zárt térben dolgoznak, és fontos, hogy minimális vagy egyáltalán ne legyen károsanyag-kibocsátás, akkor nagyon jó alternatívát jelent az SSQ ECOQUAD-S modell. Az 5,7 kW teljesítményű villanymotorral hajtott rakodó elektromos motorját 240 Ah akkumulátor táplálja, melyet egyszerű 220 V-os hálózatról tölthetünk. A 450 kg emelési kapacitású, nulla emissziós kibocsátású kisrakodó nem terheli a környezetet, zárt térben is biztonságosan alkalmazható, és csendes üzemű, minimális zajszintű. A rendkívül környezetkímélő és költségtakarékos eszköz egy teljes feltöltéssel munkakörülményektől függően akár 7 órás folyamatos üzemidőt is képes teljesíteni.

Munkaeszköz-kínálata

A CAST SSQ Worky quad szériához nagyon széles munkaeszközkínálat kapcsolódik. A különféle kanalak, siló- és trágyavilla, bálafogó, raklapemelő-villa mellett számtalan egyéb más adapter is rendelkezésre áll. Az anyagmozgatási feladatok mellett például – kiszélesítve a felhasználási kört – telephelyfenntartási, parkápolási, illetve kommunális, sőt, építőipari munkák is elvégezhetők a rakodógéppel. Rendelkezésre áll seprőadapter, hidraulikus csigafej, különböző átmérőjű talajfúró, hóeke, hómaró, árokásó-kotró gémrendszer, hidraulikus bontókalapács, rönkfogó, stb.

A hevederes verzió előnyei

A CAST WX gumihevederes járószerkezetű Worky quad sorozat ugyanazokkal az előnyös képességekkel rendelkezik, mint a gumikerekes SSQ testvércsaládja. Viszont az acélfogaskerekes meghajtású hevederes rendszernek köszönhetően kisebb nyomást fejt ki a talajra, és nagyobb tapadással, alacsonyabb gördülési ellenállással kevesebb energiát igényel haladása úgy, hogy eközben a legmostohább terepviszonyok között is megállja a helyét. A WX széria három tagból áll. A WX 15-öst 599 cm3-es, kéthengeres 14,8 lóerős, Kubota dízelmotor hajtja és 340 kg emelőképességű. A WX 22-ben egy szintén kéthengeres 688 cm3-es, 22,1 LE teljesítményű Honda benzinmotor szolgál erőforrásként, utóbbi 350 kg terhet képes emelni. Ebben a szériában is rendelkezésre áll nulla emissziós kibocsátású, környezetkímélő, elektromos meghajtású változat is (WX ECO), melyben ugyanazt a teljesítményű elektromos motort alkalmazzák, mint a gumikerekes SSQ ECOQUAD-S modellben.

 

Cast Loader 33T
A „H” felépítésű, szimmetrikus teleszkópos gémszerkezet a „féloldalas” gémekkel szemben egyenletes teherelosztást garantál

 

CAST LOADERS törzscsuklós kompakt rakodók

A CastLoaders termékcsalád rakodógépei kompaktak, könnyen szállíthatók, és kis fordulási sugaruknak köszönhetően szűk helyen is könnyedén dolgoznak. A nehéz terepen stabilitást és nagy teljesítményt biztosító hidrosztatikus négykerékmeghajtás és a legújabb generáció erőteljes motorjai a legigényesebb munkákhoz is garantálják a szükséges erőt. A kerekenkénti hidromotoros hajtás, hidrosztatikus „differenciálzárral” rendelkezik, ami meggátolja a kipörgést, és oda szállítja a meghajtáshoz szükséges olajáramot, ahol a kerekek megfelelő tapadással rendelkeznek. A „H” felépítésű, szimmetrikus teleszkópos gémszerkezet a konkurensek „féloldalas” egyszeres gémjeivel szemben egyenletes teherelosztást garantál. A tiszteletre méltó hidraulikus kapacitás és a kivételes teherbírás teszi a Cast Loaders sorozatot a kompakt rakodóipar mércéjévé. A 12 tagból álló rakodócsalád 4 különböző szériából áll. A 800-as sorozat legkisebb tagja 15 kW teljesítményű, elektromos meghajtású, alacsony zajszíntű, környezetkímélő, míg a két felső modellt 25 lóerős Kubota dízelmotor hajtja meg. Mindhárom gép 2,98 m emelési magasságú.

 

Cast Loader 33T
Az öt tagból álló „T” sorozat típustól függően 2 945-2 980 mm emelési magasságú, 25 LE teljesítményű,850-950 kg teheremelő képességgel

Az öt tagból álló „T” sorozat típustól függően 2 945-2 980 mm emelési magasságú, 25 LE teljesítményű, 850-950 kg teheremelő képességgel. Méretben ezt a szériát követi a Genesis sorozat, amely két tagja 2,7, illetve 3,3 méteres maximális emelési magasságba legfeljebb 800, illetve 1 400 kg terhet emel. Az XD40 4WS rakodó nagyon szűk helyeken is kiválóan manőverezhető, mivel a törzscsuklós kormányzás mellett még a mellső és hátsó keréktengelyei is kormányozhatók. Mindezt úgy, hogy nem megy az emelőhidraulika teljesítményének rovására. Fordulási sugara hihetetlen kicsi, belső körön mérve mindössze 848 mm. A törzscsuklós kínálat legfelső tagja a MAXO 57 D. Az 57 LE teljesítményű rakodó egy és kétsebességes változatban, robusztus felépítéssel rendelkeznek, 3,3 méteres emelési magasságú gémrendszerrel karöltve. A törzscsuklós szériák burkolatai – a konkurens rakodók műanyag védőelemeivel szemben – fémlemezből készültek így hosszabb élettartamúak és jobban viselik az igénybevételt.

A CAST minirakodókat és Worky quadokat forgalmazza az e-GépTár Kft.

www.egeptar.hu

Tel: +36 30 558 7646

eGépTár logó

 

 

Farkas Imre