fbpx

CASE IH újdonságok a közelgő Agritechnica kiállításon

Írta: Szerkesztőség - 2011 november 05.

A CASE IH a 2011-es Agritechnica kiállításon mutatja be a két új kombájn termékkörén kívül az új gépmodelljeit az összes főbb traktor sorozatban és teljesítmény kategóriában. Az új traktormodellek közül kiemelkedik az új MAGNUM CVX sorozat. Mint ahogy a Case IH már bejelentette az Agritechnica előtt, Bad Homburg-ban megtartott sajtókonferenciáján, az új MAGNUM sorozat, amelynek európai bemutatkozása egybe esik az Agritechnica kiállítással, új fejlesztésű, fokozatmentesen változtatható áttételű sebességváltóval, valamint a Case IH Hatékony Teljesítmény rendszerével van felszerelve. A hat modellből álló sorozat legerősebb tagja, a 419 lóerő maximális teljesítményű MAGNUM 370 CVX jelenleg a legerősebb sorozatban gyártott standard traktor típus.

MAXXUM EP 2012 – a gazdaságos, általános célú traktor

Hannoverben az új Case IH MAXXUM EP hatékony teljesítmény sorozat is bemutatkozik. A 2012-es sorozat 6 új modellt tartalmaz 143 és 176 lóerő teljesítmény tartományban, 4- és 6-hengeres motorokkal és elektronikus, közös nyomócsöves üzemanyag befecskendező rendszerekkel. Az új MAXXUM széria több műszaki újítást is tartalmaz, köztük a Case IH Hatékony Teljesítmény rendszert, amelynek legfontosabb eleme az SCR kipufogógáz tisztítás rendszerrel felszerelt és teljesítmény optimalizált motor, amelyet lényegesen alacsonyabb üzemanyag fogyasztás jellemez. Az új MAXXUM modellekben megtalálható a Multicontroller konzol is, amely lehetővé teszi a traktor összes funkciójának a jobb kartámasz konzolról történő működtetését. Ennek eredményeként a MAXXUM kezelési koncepciója olyan nagyobb Case IH traktorok kezelőszerv elrendezését tükrözi, mint a PUMA, a MAGNUM és a STEIGER, ugyanazzal a magas kezelői komfortszinttel. Továbbfejlesztésként egy elektro-hidraulikus működésű joystick vezérlő kar szerelhető a Multicontroller konzolra, amely a homlokrakodó kényelmes használatát teszi lehetővé, ha fel van szerelve.

PUMA sorozat új jellemzőkkel
A 2012-es évre a Case IH PUMA sorozatú traktorok több kulcsfontosságú fejlesztésen estek át. Először is az új PUMA sorozat valamennyi modellje fel van szerelve a Hatékony Teljesítmény rendszerrel, amely számos üzemanyag takarékos előnyt biztosít a szántóföldön. A megnövelt hatékonyságú Motorteljesítmény Vezérlés rendszeren kívül ezek a modellek nagyobb erőt és lényegesen kisebb üzemanyag fogyasztást biztosító optimalizált teljesítményű motorokat tartalmaznak. Az új PUMA EP Hatékony Teljesítmény modellek rendelhetők kihelyezett hidromotor szeleptömbbel és opciós első 3-pont függesztőszerkezet vezérlő rendszerrel is. A Case IH minden 130 és 230 lóerő közötti teljesítményű PUMA modellhez kínálja az innovatív ABS blokkolásgátlós fékrendszerét. Ez az opciós, fejlett ABS rendszer olyan kiegészítő funkciókat tesz lehetővé, mint pl. az ABS-es kormányzás, továbbá együtt működik a hidraulikus és pneumatikus pótkocsi fékrendszerrel is.

Új precíziós gazdálkodás funkciók
Közben a Case IH Hannoverben több új precíziós gazdálkodással összefüggő eszközt is bemutat. A legkiemelkedőbb az új AFS Pro 700 érintőképernyős monitor, amely a kis súlya ellenére nagy processzorsebességgel dolgozik. Az összes STEIGER, MAGNUM PUMA és MAXXUM traktor, valamint az AXIAL-FLOW kombájnok kompatibilisek az AFS Pro 700 monitorral, amely egyszerűen integrálható a Multicontroller kartámasz konzolba. A készülékbe új funkciók kerültek beépítésre, amelyek lehetővé teszik a terményalapú adatrögzítést, ami azt jelenti, hogy terményadatokat lehet rögzíteni. A GPS alapú Accuguide kormányautomatika rendszerrel akár 2 cm-es pontosság érhető el.

Az új Case IH AXIAL-FLOW kombájnok európai bemutatkozása
A 2011-es Agritechnica kiállításon kerül sor a Case IH két új AXIAL-FLOW® kombájn sorozatának európai bemutatkozására is. Az Axial-Flow 130-as és 230-as sorozat egyaránt három-három gépmodellből áll, amelyek mind számos innovációt és részletekbe menő fejlesztést tartalmaznak. Mindkét kombájn sorozat legfontosabb műszaki alkotóeleme továbbra is az eredetileg a Case IH által kifejlesztett AXIAL-FLOW® rotor, de hasonlóan az összes korábbi generációhoz, ez a jól bevált koncepció ismét átalakításra és továbbfejlesztésre került a folyamatosan változó betakarítási körülményekhez való alkalmazkodás érdekében. A 130-as széria cséplési és leválasztási geometriáját egy új, kisebb csőátmérőjű rotor optimalizálja, valamint az új forma jóvoltából a standard beállítások érzékenysége minden termény esetén csökkent, míg a cséplési teljesítmény a speciális termények esetén megnövekedett a szalma minőségének romlása nélkül.
A Case IH az új kombájn modelleken is bevezette a Hatékony Teljesítmény rendszert, és a fejlett motortechnológia mellett a gépekben innovatív kipufogógáz tisztító rendszer is helyet kapott. Ez a szelektív katalitikus redukció (SCR) elvén alapuló kompakt egység a kipufogórendszerbe van integrálva.
Az AXIAL-FLOW kombájnokba épített SCR rendszert nagy termodinamikai hatékonyság jellemzi, és a szántóföldi tapasztalatok alapján akár 10 százalékos üzemanyag megtakarítást képes biztosítani a hagyományos motortechnológiához viszonyítva. Ugyanakkor a motor teljesítménye nagyobb lett és gyorsabban reagál a terhelés növekedésére.