fbpx

A St. Valentin-i Case IH és STEYR gyárat rangos díjjal ismerték el

Írta: GÉPmax-2020/VI. lapszám cikke - 2021 január 11.

Az ausztriai St. Valentin-beli Case IH Europe és STEYR székhelye Az Év Hatékony Cége elismerést kapta a 2020 gyára versenyen. A díj tükrözi a gyár rugalmasságát, magas szintű minőségi szabványait, kitűnő gyártási rendszereit, a folyamatos javítások igazolt eredményeit és a COVID-19 kihívásaival szemben tanúsított sikereket.

A Case IH és STEYR St. Valentinben található európai bázisa 100300 LE teljesítményű traktorokat gyárt a mezőgazdasági, önkormányzati, erdőgazdasági ágazat számára, és anyavállalata, a CNH Industrial cég Az Év Hatékony Cége elnevezést kapta. A rangos díj a Fraunhofer Austria és az osztrák Industrie magazin által szervezett 2020 gyára verseny egyik kategóriája volt, amely Ausztria vezető gyártócégei közül tíz részvételével zajlott abban az évben, amely a COVID-19 által támasztott kihívások miatt ezidáig a gyártóágazat egyik legnehezebb időszaka volt. E kihívások próbára tették mind a tapasztalt vezetőséget, mind a gyártóteameket, az ellátási láncban lévő valamennyi elemmel együtt.

 

steyr traktor
A gyár évente mintegy 10 000 traktort gyárt az európai, az ázsiai, a közel-keleti és az afrikai régió felhasználói számára

 

A díj csúcspontja volt annak az átfogó folyamatnak, amely magába foglalja az önellenőrzést, a részletes kérdőíveket, a helyszíni értékeléseket és a kulcsfontosságú személyzettel készített mélyreható interjúkat. Alapos elemzés után az eredetileg 10 céget tartalmazó csoportot leszűkítették 4-re. A finalisták a Fraunhofer Austria zsűritagjai átfogó értékelési folyamatán mentek keresztül, amely a gyártószektor döntéshozóinak vezető médiája, az osztrák Industriemagazin közreműködésével a gazdaságot és a társadalmat szolgáló alkalmazásorientált megoldásokat kutatja.

A St. Valentin-i gyár, amely mintegy 600 ezer traktort gyártott 1947 óta, 18 különböző nemzetiségből 600 alkalmazottat foglalkoztat, és a CNH Industrial cégen belül remek hírnévnek örvend. A világklasszis gyártás (WCM-World Class Manufacturing) alapelveinek bevezetésével ez volt az első CNH Industrial mezőgazdasági üzem az európai régión belül, amely Ezüst-WCM státuszt ér el.

 

Hannes Wögerbauer
Hannes Wögerbauer, a St. Valentin-i gyár vezetője „Az Év Hatékony Cége” díj oklevelével

 

A St. Valentin-i telephely egyik erőssége, egyben folyamatos sikerének kulcsa a nagyfokú gyártási rugalmasság, amely a magasan adaptálható szerelősoron áll rendelkezésre. Ez a mezőgazdasági gépek szektorán belül gyakorlatilag egyedüliként gyártandó traktormodellek széles skáláját teszi lehetővé a konstrukció típusától, a berendezéssortól vagy az országra jellemző kibocsátási szabványoktól függetlenül. Komplexitása és hatékonysága ellenére mégis viszonylag csendes, nyugodt munkakörnyezetet biztosít.

A gyár a világszerte több mint 400 beszállítótól érkező 12 ezer alkatrész koordinálása révén évente mintegy 10 ezer traktort gyárt európai, ázsiai, a közel-keleti és afrikai régió ügyfelei, valamint Ausztrália és Új-Zéland számára. Itt gyártják a Case IH Optum CVXDrive, Puma, Maxxum sorozatot és a Luxxum traktorokat, továbbá a STEYR Terrus CVT, CVT, Impuls CVT, Profi, illetve Multi szériákat. Ez összesen 24 termékcsaládot, 98 modellt és 4857 opciót jelent.

Hannes Wögerbauer, a St. Valentin-i gyár vezetője szerint: „nagy örömünkre szolgál, hogy megnyertük ezt a rangos díjat, de ez csak azon alkalmazottak elhivatottságának és elkötelezettségének köszönhető, akik gyártásunkat jobbá, biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik.

Forrás: https://media.cnhindustrial.com/EUROPE/STEYR