fbpx

BVV vezető szakvásárok 2014-ben, TECHAGRO – Mezőgazdasági gépek és berendezések nemzetközi vására

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 23.

A TECHAGRO egy olyan vásárcsoport része, amely a maga nemében a három legnagyobb közé tartozik Európában. A szakvásár látogatása jó alkalom nem csupán a mező- és erdőgazdasági gépek újdonságainak megismerésére, hanem a szakemberek, kollégák, a gazdálkodók és erdészek, valamint vadászok megismerésére. Az első TECHAGRO-t 20 éve rendezték a Brnói Vásárvárosban, így az idei alkalom több mint méltó ünneplése lesz az évfordulónak. A TECHAGRO mezőgazdasági szakvásárral egy időben rendezik a SILVA REGINA erdészeti és vadászati szakvásárt, a mező- és erdőgazdasági megújuló energiaforrások BIOMASSE szakvásárát, valamint az ANIMAL VETEX állatgyógyászati szakvásárt.

A mezőgazdasági gépek a Brnói Vásárváros teljes területét elfoglalják, a „H” pavilon és a szomszédos szabadterület kivételével, ahol haszonállatokat állítanak ki. A „Z” pavilont és a környező szabadterületeket az erdészeti gépeknek, a vadászatnak és a biomassza-feldolgozás bemutatóinak tartják fenn.
A szakvásárok még azokat a területeket is elfoglalják, ahol a vásárlátogatók a korábbi években kísérőrendezvényeken vehettek részt. A kiállítási területen a mezőgazdasági gépek valamennyi Európában jelen lévő gyártója és kereskedője bemutatkozik – mint például a John Deere, a csehországi Zetor, a New Holland, a Case vagy a Kuhn. A mező- és erdőgazdasági gépek csehországi gyártói közül például a FARMET-et vagy a ZDT Nové Veselí-t kell megemlíteni. Több ezernyi gépet állítanak ki, és a kiállító vállalatok egyaránt jelentkeztek újdonságokkal és bevált, kedvelt gépekkel is.

Szorosan kapcsolódik a mező- és erdőgazdálkodáshoz a BIOMASSE szakvásár is, amely mindenekelőtt a biomassza, mint megújuló energiaforrás feldolgozására összpontosít. A „Z” pavilon közelében a vásárlátogatók nem csupán statikus bemutatókat szemlélhetnek meg, hanem a különböző gépek gyakorlati bemutatóit is nyomon követhetik: a szecskázókat, aprítókat és ömlesztett áruk rakodására szolgáló gépeket a szakvásár teljes időtartama alatt működés közben is bemutatják.

A SILVA REGINA a vásárlátogatóknak az erdészeti témakörben elsősorban fát mozgató gépeket mutat be a kísérő rendezvények széles skálájával, beleértve a favágó sportot is. A vadászoknak a „Z” pavilon megismerése lesz a legnagyobb élmény: itt találják számos vadászati témájú kiállítási tárgy – például vadásztrófeák – mellett azokat a standokat is, ahol vadászruházatot, vadászfegyvereket, lőszert, optikai termékeket és további, vadászati és természetjárási kötődésű árukat találnak.

Minden termékkategóriát képviselve 39 országból 780 kiállító jelentkezett be a várárra. A várakozások szerint 110.000 szakmai látogató érkezik a vásárra, közülük sokan Magyarországról. A Techagro szakvásáron a HITA szervezésében egy 300 m2-es közösségi standon fognak kiállítani magyar vállalatok. Erre a magyar standra kiállítói érdeklődését jelezte már az Optigép Kft, a Linamar Hungary Zrt, a Komáromi Gép Kft, a Farmgép Kft és az Agri Motor Kft.
További kiállító a Michelin Hungary 108 m2-en, a Nitrogénművek Zrt 50 m2-en, az Infracont Kft pedig 15 m2 területen. A Silva Regina szakvásáron a LedBox Kft, a Dekoratex 2000 Bt, a Kaszó Zrt, a KEFAG Zrt, a Koppán ésPertl Szőrme Kft, a Muray Galéria és a Szilfa Kft mutatkozik be.

További felvilágosítás: www.techagro.cz

A felmerülő kérdésekre készséggel válaszol:

Magyarországi képviselet:
BD-EXPO Kft, Máté Szilvia, képviseletvezető
Tel.: 1/346-0273, mobil: 20/977-9953, e-mail: [email protected]