fbpx

Az új Massey Ferguson 5600 traktorcsalád bemutatkozott

Írta: Szerkesztőség - 2012 december 12.

Idén november elején, a bolognai EIMA 2012 kiállításon mutatta be a Massey Ferguson az új 5600-as szériáját. Az új sorozat bevezetése a következő lépés a Stage IIIA és Stage IIIB környezetvédelmi átállás és a Massey Ferguson teljes modellkínálatának megújítása felé. Az új sorozat 3 modellt kínál 85, 95 és 105 lóerős SISU dízelmotorokkal és az 5400-as típusoknál már megismert Dyna-4 váltókkal.

 

 

Kezdésként 2008-ban a 8600 széria váltotta a 8400-as sorozatot, elsőként bevezetve az SCR technológiát a traktorok kipufogógáz kezelésében. A második lépés a 2011 novemberében a Hannoveri agritechnika kiállításon bemutatott 7600-as sorozat volt, ami egyszerre váltotta az 5400-as, 6400-as és 7400-as sorozatba tartozó 6 hengeres modelleket. A folyamat folytatódott és a Massey Ferguson az 5608, 5609, 5610 modellekkel váltja a 2011 februárjában a Syma kiállításon bemutatott 5420, -30, -40 és -50 traktorokat.

 

 

Hűen az elődmodellekhez, az új 5600 traktorok célpiaca első sorban az állattartó gazdaságok, így a traktorokat két fő célterületre optimalizálták: homlokrakodós üzem és TLT munkák. A homlokrakodóval történő üzemeltetést segíti a szabad kilátású motorháztető, így a tarktor előtti terület jól látható munka közben. A rakodó felemelt helyzetében a jó rálátást az opcionálisan elérhető “Visio” tető biztosítja. A hatékony munkavégzést, a kényelmes használatot két forradalmian új megoldás szavatolja: az opcionálisan elérhető multifunkciós joystick és az “egylábas üzemeltetés. Előbbi egy a jobb oldali konzolra épített mechanikus joystick, amin amellett, hogy a Massey Ferguson homlokrakodó összes funkciója működtethető, az irányváltás és a sebességfokozatok kapcsolása is elvégezhető, így a kezelőnek egy pillanatra sem kell levennie a kezét a kormányról. Az egylábas üzemeltetés azt jelenti, hogy a sebességváltó üres állásba helyezése összeköthető a fékpedál működtetésével, így fék lenyomásával a kezelő egyszerre fékez és kuplungol. És ez csak egy része azoknak a tulajdonságoknak, amikkel az 5600-as Massey Ferguson traktorok minden idők legjobb homlokrakodós erőgépeivé tehetők. Az erősített melső híd, a kis fordulási sugár, a kiváló körkörös kilátás mind a rakodós üzem fontos elemei.

 

 

A Massey Ferguson 5608, 5609 és 5610 modellek másik fontos szerepe az állattartó gazdaságokban, a TLT üzem lesz. A telepen működtetett bálabontók, bálacsomagolók, és a szálastakarmány betakarítás eszközei: kaszák, rendkezelő gépek, bálázók, stb. olyan erőgépet igényelnek, ami nagy üzemanyaghatékonyság mellett képes leadni teljesítményét az opcionális front-, vagy az alapfelszereltségű hátsó TLT csonkon. Ezt segíti a kis hajtásigényű gépek esetében az energiatakarékos kardánfokozat, ami az 540-es percenkénti TLT csonk fordulatot 1560 1/min motorfordulat mellett adja le.

 

 

Ehhez a sokoldalú hasznosításhoz egy rugalmas, alacsony üzemanyagfogyasztású motor kell. A Massey Ferguson mérnökei a 3600-as széria tapasztalataiból kiindulva az AGCO SISU motorgyár 3.3 liter lökettérfogatú, 3 hengeres, közös nyomócsöves turbódízel motorját választották. Párosítva a rendkívül hatékony Dyna-4 váltóval, -amihez opcióban már elérhető a 6400 szériánál már megismert “Autodrive” váltóautomatizáló rendszer-, ez az erőforrás igazi igáslóvá teszi az új 5600 traktorokat, amivel minden munka gyorsan és kényelmesen elvégezhető egy állattartó gazdaságban.

MF5600 prospektus

www.magtarkft.hu