fbpx

Az Exel Csoport átveszi a Holmer cukorrépa betakarítógép gyártó vállalatot.

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 15.

Az Exel Csoport folytatja terjeszkedését a mezőgazdasági piacon és átveszi a Holmer cukorrépa betakarítógép gyártó vállalatot. A sok márkából álló vállalati csoportosulások egyre gyakoribbakká válnak. Az Exel Csoport 2012 júliusában már felvásárolta a holland Agrifac-ot, most 3200 alkalmazottja van 25 országban, 5 kontinensen. A 2011-2012-es üzleti évben pedig 525 millió eurós forgalmat bonyolított le. Míg a Holmer 380 dolgozóval bír 6 országban, ugyanakkor aktív kereskedelmi hálózatot működtet 43 más országban is, és a cukorrépa betakarítógép gyártásban jeleskedik. Az együttműködés lehetőségét a komplementáris országokban, a termékek, a logisztika tekintetében, valamint a kereskedelmi hálózatuk szélesítésében látják.
Az Exel már korábban elindította az Exxact termékvonalat a cukorrépa aratók piacán, amely a Moreau, Matrot és Agrifac cukorrépa betakarító gépeket foglalja magába. A Moreau és Matrot gépeket ismerős neveik alatt fogják forgalmazni Franciaországban, mindazonáltal minden más piacon az Agrifac termékei lesznek.

 

 

Az Exel a Holmer-rel és az Exxact-tal a legnagyobb cukorrépa betakarítóvá válik a piacon.
A permetezőgépek esetében az Exel megtartja a különböző márkákat, amiket birtokol, de az Agrifac lesz az elsőrendű márka az istállóban, illetve segíteni fogják fellendíteni a dán Hardi, a francia Berthoud és a Tecnoma márkákat is.

forrás: www.axial.hu