Az Avant Tecno bemutatja az új Avant 800-as szériát

A teljesen új Avant 800-as széria a legnagyobb és legerősebb rakodógépcsalád a finn gyártó, az Avant Tecno választékában. Az új gépcsalád hihetetlen magasságokba tolja az Avant kompakt rakodók teljesítményét: 1900 kg emelőképességgel és 3,5 m emelési magassággal. Mindezek mellett méretei, tömege­ - 1,5 m széles, 3,5 m hosszú, 2,2 m magas, tömege 2500 kg-tól - és derékcsuklós építésmódja ­­a 800-as szériát egy rendkívül sokoldalú és erős kompakt rakodóvá teszi.

A szériát evezetésekor két modell képviseli:

  • az Avant 860i típus Kohler KDI 1903 TCR 42 kW/57 LE  common rail (közös nyomócsöves), turbófeltöltésű dízelmotorral, amely megfelel az EU Stage V és a US Tier 4 emissziós normáknak.
  • az Avant 850 típus Kubota V2403 36 kW/49 LE dízelmotorral azon piacokra, amelyek kívül esnek az EU Stage V és a US Tier 4 final emissziós normák hatályán.

A hidrosztatikus erőátvitel a minden keréknél elhelyezett, akár kétsebességes hidraulikus kerékmotorokkal kombinálva ismerős jellemző az Avant kompakt rakodók esetében. A 800-as széria gépei akár 30 km/óra haladási sebességre képesek amellett, hogy a munkaeszközök meghajtását szolgáló hidraulikus folyadékáram mennyisége eléri a 80 l/perc értéket.

A teleszkópos kitológém az Avant 800-as szériánál is az alapfelszereltség része. A hidraulikusan működtetett kitológém 825 mm-rel nyújtja meg a főgémet, ami 3,5 m kanál csuklópont magasságot eredményez. Ezzel alkalmassá válik a gép az emelt oldalfalú teherautók, takarmánykiosztó kocsik és hasonló rakodási jellemzőket igénylő eszközök rakodására is. A hidraulikus kanálszintező rendszer automatikusan párhuzamban tartja a munkaeszközöket a gém emelése és süllyesztése közben is.

Az új 800-as széria gépei az Avant saját fejlesztésű adaptercsatoló rendszerével rendelkeznek majd, az egyéb, pl. Euro 3 típusú eszközcsatoló rendszerek opcionálisan lesznek elérhetők. A munkaeszközök hidraulikatömlői a Multi Connector rendszerrel csatlakoztathatók a 800-as hordozógépekhez, ami minden körülmények között egyszerű, „egykezes” csatlakoztatást garantál.

Az Avant 800-as gépek alapkivitelben nyitott, ROPS/FOPS vizsgabizonylattal bíró borulókerettel rendelkeznek, de opcionálisan természetesen fűtött kabin is rendelhető. Ez a DLX kabin rezgéscsillapított tartóbakokkal kapcsolódik a vázszerkezethez, ami kiváló zajszigetelést és rezgéscsillapítást eredményez.  A hatékony fűtő- és légcserélő rendszer a nagyméretű ablakokkal párosítva tovább javítja a gép „felhasználóbarát” jellemzőit. A DLX kabin klímaberendezéssel is elérhető.

Az Avant rendkívül széles munkaeszköz-választéka természetesen a 800-as széria gépeihez is elérhető, aminek eredményeként a 800-as Avant gépek is kivételesen sokoldalúan használhatók a különböző célterületekhez kínált adapterekkel: kertépítés, építőipar, ingatlanfenntartás, mezőgazdaság, anyagmozgatás stb. 

Az Avant 800-as széria a 2019-es BAUMA kiállításon mutatkozik be Münchenben, 2019. április 8-14. között. Az AVANT 800-as gépek 2019 utolsó negyedévétől lesznek rendelhetők az importőröktől.

no