Az Amazone megvásárolja a Schmotzer kultivátortechnológiai ágazatát

2019. január 1-jével az AmazoneGruppe cégcsoport veszi át a Maschinenfabrik Schmotzer GmbH kultivátortechnológiai ágazatát. A felvásárlással a mezőgazdasági és kommunális gépeket gyártó Amazone a kultivátortechnológiai termékportfólióját kívánja bővíteni.

A kultivátorok gyártása továbbra is Bad Windsheimben folytatódik. Az Amazone-Gruppe 100%os tulajdonában lévő, újonnan megalakuló Schmotzer Hacktechnik GmbH & Co. KG a régi vállalat valamennyi munkatársát átveszi. A Schmotzer Hacktechnik független értékesítési és ügyfélszolgálati tevékenységet folytat saját hatáskörben, a gépeket pedig továbbra is Schmotzer márkanéven forgalmazzák. Ferdinand Wahl – aki hosszú évek óta a Maschinenfabrik Schmotzer GmbH ügyvezetője – az új vállalat munkatársa marad, és aktívan részt vesz a cég tevékenységében.

VILÁGSZERTE FELLENDÜLŐBEN A KULTIVÁTORTECHNOLÓGIA

Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer, az Amazone ügyvezetői úgy gondolják, hogy az e szegmensben piacvezető technológiával bíró Schmotzer vállalat kultivátor-termékcsaládjának átvétele fontos lépés az Amazone növénygondozási alapkompetenciájának fejlesztésében. Világszerte újra előtérbe került a kultivátortechnológia: „Ismét kezd elterjedni a – biogazdálkodásoktól eltekintve az elmúlt három évtizedben túlnyomórészt háttérbe szorult – kultivátorok használata. A fellendülésnek a mechanikus gyomtalanítás mellett a kultiválás talajszerkezetre, gyökérnövekedésre és tápanyag-mobilizálásra vonatkozó kedvező hatása az oka” – árulták el az ügyvezetők. A Schmotzer vállalat 1922 óta gyárt kultivátorokat. A termékcsalád a mezőgazdaságban tapasztalható tudatosságváltozásnak köszönhetően évek óta folyamatosan bővül.

„Nagyon örülök, mert az Amazone vállalat ideális partnerünk lesz e terület fejlesztésében” – hangsúlyozta Ferdinand Wahl.

A KAMERA- ÉS KORMÁNYRENDSZEREKNEK KÖSZÖNHETŐEN NAGY TERÜLETTELJESÍTMÉNY ÉRHETŐ EL

Ferdinand Wahl elmagyarázta, hogy az elmúlt években mi akadályozta a kultivátortechnológia áttörését: „Míg a biogazdálkodásban már aktívan kihasználták a kultivátorok növénytermesztésre gyakorolt előnyeit, a hagyományos gazdaságokban a gyártástechnológiai, valamint a munkairányítási és költséggazdálkodási hátrányok eddig akadályozták a technológia alkalmazását. Az olyan műszaki fejlesztések, mint a kultivátor és a kamera-, illetve kormányrendszerek kombinálása, csak az elmúlt években váltak a gyakorlatban is alkalmazhatóvá, ezáltal napjainkban teljesen megváltoztak a területi teljesítmények, mégpedig a korábbinál jóval versenyképesebb hektáronkénti költségek mellett.”

AZ INTEGRÁLT NÖVÉNYGONDOZÁSBAN VILÁGSZERTE ÓRIÁSI POTENCIÁLT REJLIK

Christian és Dr. Justus Dreyer elmondta, hogy mit jelenthet mindez az Amazone számára: „A kultivátortechnológia tekintetében óriási nemzetközi szintű piaci bővülési lehetőséget látunk a világszerte egyre jelentősebbé váló integrált növénygondozás területén. A kultivátortechnológia és a folyékony trágyázás, illetve a célzott, sőt, akár szelektív növényvédelmi alkalmazások kombinálása egyetlen műveletben a jövőben további gyakorlati optimalizálási lehetőségeket eredményez a földművelésben. E gépek szegmensében is szeretnénk vezető innovátorrá válni.”

AZ AMAZONEN-WERKE H. DREYER GMBH & CO. KG ÜGYVEZETŐI: Christian Dreyer (balra), Dr. Justus Dreyer (jobbra) és Ferdinand Wahl (középen), a Maschinenfabrik Schmotzer GmbH ügyvezetője

 

no