fbpx

Az Amazone a Cenius mulcskultivátor sorozatát egy új, vontatott modellel bővítette

Írta: Szerkesztőség - 2012 november 13.

Az Amazone a három-gerendelyes Cenius mulcskultivátor sorozatát egy új, vontatott Cenius-T-modellel bővítette. A 3 m, 3,5 m vagy 4 m munkaszélességű vontatott modellek legfontosabb előnye, hogy a kisebb emelőerejű traktorok is képesek ezen munkagépeket szállítani.

 

 

A traktorra történő felkapcsolás egy vonórúdon keresztül történik, melyet a traktor (III. kat.) alsó függesztőkarjába kell csatlakoztatni. Futóműként a sávosan tömörítő kerék szolgál, mely a talaj visszatömörítését is végzi. A munkagép kiemelés és leengedése a hidraulikus mélységállítással történik.

 

 

Ezenfelül az Amazone mostantól a már ismert simító-egyengető rugós pálca-sor és sima egyengető tárcsák mellé csipkézett egyengető tárcsákat is kínál – mind a függesztett mind pedig a vontatott Cenius modellekhez. A 460 mm-es csipkézett tárcsák gondoskodnak a megfelelő munkaminőségről valamennyi talajfeltétel mellett és még intenzívebb bekeverést nyújtanak, mely nagy előny lehet nagy mennyiségű szerves anyag esetén.

 

 

A csipkézett tárcsák csapágyazása hasonlóan mint a sima tárcsák esetén teljesen karbantartásmentes. A tárcsák túlterhelés biztosítása a bevált gumituskós elemekkel történik. Ezenfelül lehetőség van a szélső borító tárcsák kiegészítő beállítására is. Ezeket külön lehet munkamélységben is szögben is állítani annak érdekében, hogy minden körülmény mellett tiszta átmenetet lehessen elérni.
www.amazone.hu