fbpx

Sorozatgyártásra vár ez a Deutz-motoros agrobot

Írta: Kohout Zoltán - 2021 április 30.

Várhatóan több nagy multinacionális gyártó előtt sorozatgyártásba kezdenek az AgBot kifejlesztői. A gépeket már az európai földeken tesztelik.

 

AgBot

 

A holland fejlesztésű AgBotot egy 156 lóerős Deutz-blokk működteti; a prototípus elektromos hajtásláncának maximális sebessége 13,5 km/h, míg a munkagépek működésére 136 lóerős elektromos csatlakozók juttatják el az energiát. Az első és a hátsó függesztőművek kapacitása 3,0 t, illetve 8,0 t, a maximális hidraulikaáramlás 80 l/perc. Az automatikus üzemű jármű GPS-szel, érzékelőkkel és elsősorban akadályok optikai felismerésével manőverezik.

 

AgBot

 

A különböző gépeket manuálisan csatlakoztatják. A második gépre pár héten belül terepen lesz: egy 100 kW-os elektromos meghajtású kardántengely szabványos munkagépek, például borona meghajtására szolgál, akárcsak az őszi megjelenésre tervezett harmadik változat. Mindhárom egységet európai gazdaságokban tesztelik; a jövőre tervezett első 10 gyártóberendezés várhatóan körülbelül 250 ezer euróba kerül majd, a sorozatgyártás pedig a profi.co.uk szerint 2023-ban indul.

 

AgBot

 

Fotók: https://agxeed.com/media-libary/