fbpx

Nagyteljesítményű AMAZONE ZA-TS műtrágyaszóró

Írta: GÉPmax - Hirdetés - 2021 március 26.

A ZA-TS függesztett műtrágyaszóró 1400 l – 4200 l közötti tartálytérfogattal kapható, és a legújabb TS szórószerkezettel rendelkezik. Ezzel akár 54 méteres munkaszélesség és kiváló határszórási kép érhető el. A megbízható mérőtechnika, az AutoTS és ClickTS pontos szóráshatároló-rendszerek, az innovatív ArgusTwin és WindControl technika és még sok további opció teszi a műtrágyaszórót kiváló termékké.

A gépváz nagy stabilitású, könnyű szerkezeti kialakítással rendelkezik, súlyponthelyzete optimalizált. Az alaptartály 700 l térfogatú, mélyhúzott kialakítású, sarkok, élek és hegesztési varratok nélkül készül. Ez gondoskodik a műtrágya folyamatos és egyenletes utáncsúszásáról, valamint a gép tisztítását is megkönnyíti ez a kialakítás. A ZA-TS tartálykapacitásának utólagos növeléséhez az AMAZONE az S- és az L-tartályokhoz is kínál megfelelő magasítókat. Az S magasítók esetén a bővítés térfogata 600 liter, az L magasítóknál 800 liter.

 

AMAZONE ZA-TS

A ZA-TS függesztett műtrágyaszóró 1400 l – 4200 l közötti tartálytérfogattal kapható

 

Különböző meghajtások

Tronic – mechanikus meghajtás

A Tronic kivitel esetében a szórószerkezetet az erőleadó tengely hajtja meg. Ebben az esetben a műtrágyaszórót alaptartozékként kardántengely és dörzskuplung védi a túlterheléstől. Egy központi hajtóművön keresztül alakítják át a traktor bemenő fordulatszámát, így a szórótárcsák magasabb fordulatszámot kapnak. Ezen az úton lehet alacsony motorfordulatszám mellett, maximális munkaszélességben a műtrágyát üzemanyag-takarékosan kiszórni.

Hydro – hidraulikus meghajtás

A Hydro-opció a traktor motorjának fordulatszámától függetlenül és különböző szórótárcsa-fordulatszámmal képes dolgozni. Ezáltal üzemanyagot takarítanak meg, emellett különösen kényelmesen és pontosan lehet dolgozni. Határszórás esetén is a műtrágyaszóró különböző szórótárcsa-fordulatszámmal dolgozik, így az átfedés területén és a területhatár esetében is a legjobb keresztirányú eloszlást lehet elérni.

Soft Ballistic System pro

A műtrágya különösen kíméletes kezelést igényel, mivel csak így biztosítható a pontos és kifogástalan elosztás a növények részére a teljes munkaszélesség mentén. Az a műtrágya, ami már a műtrágyaszóróban megsérül, nem szórható ki megbízható pontossággal.

Az AMAZONE Soft Ballistic System pro „biztonsági csomag” az alapfelszerelés része. A keverőszerkezet, az adagolóelemek és a szórótárcsák optimálisan illeszkednek egymáshoz. Ez kíméli a műtrágyát, és biztosítja annak optimális hatásait.

A garatcsúcsokban elhelyezett, elektromosan hajtott, csillag alakú keverőszerkezetek gondoskodnak az egyenletes műtrágyaáramról. A keverőszerkezet lassan forgó, csillag alakú szegmensei a műtrágyát egyenletesen szállítják a kifolyónyíláshoz. Ha a bevezetőrendszer elfordul, a keverőszerkezet vele együtt fordul, így mindig tökéletesen a kifolyónyílás felett van pozícionálva. A keverőszerkezet automatikusan kikapcsol, mihelyt lezár a tolózár.

A bevezetőrendszer (feladási pont) állításával szabályozható a szórási távolság és a szórási irány. A munka szélesség ezenkívül még egyedileg is beállítható, a fordulatszám megváltoztatásával. A műtrágya adagolása alacsony kerületi sebesség mellett történik, így nagyon csekély a műtrágyatörés.

Az AMAZONE Soft Ballistic System pro 600-900 ford/perc standard szórótárcsa-fordulatszámmal kíméletesen hozza lendületbe a műtrágyát. Még az alacsony törőszilárdságú műtrágyafajták is megtartják szórási tulajdonságaikat, és pontos szórásképet hoznak létre. Csak annyi energiát ad át a műtrágyának, amennyi az optimális röppálya és a pontos szóráskép érdekében szükséges.

 

Keverés és szórótárcsák

A keverőszerkezet lágy és kímélő

A keverőszerkezet alapvető funkciója abból áll, hogy a műtrágyafolyamot aktívan a kifolyónyíláshoz vezesse, hogy így egyenletes mennyiségű műtrágya kiszórása váljon lehetővé. A rostán átjutott műtrágyacsomókat a garat alja közelében elhelyezett csillag alakú keverőszerkezet kis kiszórási mennyiségnél is hatékonyan széttöri. Ha a garatcsúcsba idegen test jut, és a keverőszerkezet túlterhelést mutat, az érintett elektromos motor automatikusan forgásirányt vált. A keverőszerkezet és a tolózár tökéletes együttműködése megmutatkozik a fordulóknál és ékszórásnál. Amint egy adagolónyílást teljesen elzárnak, a fölötte lévő keverőszerkezet automatikusan leáll. Ezáltal lehet az értékes műtrágyát kímélni úgy, hogy az nem lesz feldarálva.

A bevezetőrendszer elfordítása a lehetséges munkaszélességek tág tartományát kínálja a felhasználónak. Csupán három szórólapát-garnitúra tökéletesen lefedi a 15 m és 54 m közötti munkaszélesség-tartományt.

Egy műtrágyaszórónak szüksége van extrém gyors és pontos állító motorokra. Különleges alkalmazások, mint az automatikus be- és kikapcsolás a fordulókor vagy az ékeknél, szórásalkalmazási térkép alapján vagy folyamatos korrekció (ArgusTwin és WindControl) esetén, az állítómotorok a kihívásoknak kiválóan megfelelnek.

A TS szórótárcsák: szórórendszer nemesacélból, a hosszan tartó élettartam érdekében

A TS műtrágyaszóróknál a teljes műtrágyaszóró-rendszer nemesacélból készült, így hosszú élettartamot biztosít. A különböző szórólapátegységek gyorsan és egyszerűen kicserélhetőek. A tökéletes megoldás például bérvállalkozó részére. A határszóráshoz nem szükséges tárcsacsere vagy egyéb kiegészítő. A szórótányérokon egy előtétlapát segítségével meghatározható, hogy a műtrágya a normál szórást vagy a határszórást végző lapátra továbbítódjon. Ez történhet kézzel (ClickTS) vagy elektromotor (Auto-TS) segítségével, gombnyomásra.

Keményfém-bevonatú szórólapátok

A szórólapátok speciális, nagy szilárdságú, kopásálló védőréteggel vannak bevonva. Ez speciális keményfémstruktúrából áll, ami védi a szórólapátokat a mechanikus kopással szemben, így háromszor hosszabb élettartam érhető el.

 

AMAZONE ZA-TS

A szórószerkezet kifejlesztése háromdimenziós szórásképek segítségével történt

 

Szórásképek

Normál szórás

A bevezetőrendszer beállításával megváltozik a kiszórandó anyag adagolási pontja a szórótárcsán, ezzel szabályozható a szórási távolság és a keresztirányú eloszlás. A munkaszélesség ezenkívül egyedileg is beállítható a fordulatszám megváltoztatásával.

Háromdimenziós szóráskép

A szórószerkezet kifejlesztése háromdimenziós szórásképek segítségével történt, hogy tökéletes keresztirányú eloszlás jöjjön létre 54 m munkaszélességig. A nagy átfedések gondoskodnak a tökéletes szóráskép kialakításáról, és kimondottan stabilabbak az összes külső behatások ellen: pl. oldalszél, lejtő, a levegő páratartalma és változó műtrágyaminőség.

Nagyobb terméshozam a határterületen AutoTS és ClickTS rendszerrel

Az AutoTS és ClickTS határszóróegységek lehetővé teszik a felhasználónak, hogy rendkívül megbízható módon, meredeken leeső határszórási képet hozzon létre, így a táblahatárhoz egészen közel is optimális fejlődési feltételeket biztosítson a növények számára. Az eddigi határszórási eljárásokkal szemben ezzel egyértelműen nagyobb terméshozam érhető el. Az AutoTS szórószerkezettel lehetséges az automatikus mennyiségcsökkentés határszórás esetén. A mennyiség változtatása szabadon választható százalékos lépésekben történhet. Mivel a két szórótárcsa egymástól függetlenül kezelhető, egyik vagy mindkét oldali változtatás is beállítható.

 

ISOBUS – gépkezelés a digitális korban

Minden ISOBUS-képes géppel az AMAZONE a digitális jövő legmodernebb technikáját kínálja. Ehhez az AMAZONE kezelőterminálját vagy a traktor egy már meglévő ISOBUS terminálját is használhatják. Ez azt jelenti, hogy a gépkezelő egy terminállal az összes ISOBUS kompatibilis gépet vezérelni tudja. Könnyen érthető kezelőszimbólumok teszik lehetővé az egyszerű és biztonságos kezelést. Mindegyik kardánhajtású ZA-TS gép kézi üzemmódban 8, automata üzemmódban (GPS) pedig 16 szakasz kezelésére képes alapfelszereltségben. A Hydro típusok kézi üzemmódban 8, automata üzemmódban 128 szakaszt (fokozatmentes szakaszolás) kezelnek.

 

További érdekes gépinformációk az Amazone-tól.

További gyári információk, videók.

 

amazone