fbpx

UX 01 Supervontatott permetezőgép

Írta: GÉPmax - Hirdetés - 2021 február 04.

Új generáció:

A 4200 l, 5200 l és 6200 l tartálytérfogatú UX Super vontatott permetezők különösen a nagyon kényelmes kezelési elvükkel tűnnek ki a mezőnyből. A Super-L2 szórókeret megnyerő jellemzője a 21 és 40 m közötti munkaszélesség és az első osztályú szórókeret-vezetés.

Az UX 01 Super terméktípusok legfeltűnőbb jellemzői az új, szürke burkolatok elöl, a gép bal és jobb oldalán. A bal oldalon, a burkolat alatt található a SmartCenter a bekeverőtartállyal és a komplett kezelőszerelvénnyel, valamint a szívásos és nyomásos feltöltés töltőcsatlakozói és 2 porvédett tárolórekesz. A jobb oldali burkolat alatt egy nagy, 240 l-es porvédett, lezárható rekesz van, kivehető középső polccal. A magasra felnyitható burkolatok révén a gép problémamentesen feltölthető és kezelhető. A nagy szilárdságú acélból készült széles idomacél váz, a kompakt tank és a robusztus szórókeret biztosítja a maximális stabilitást. Minden gép vonórúdcsillapítással szerelt, ami az UX egy lényeges műszaki eleme.

 

BIZTONSÁG MINDENEKELŐTT!

A 60 km/h maximális jóváhagyott sebességnek és az ALB-rendszernek (automatikus, terheléstől függő fékszelep) köszönhetően az UX vontatott permetezők tökéletesen alkalmasak a közúti közlekedésre. A talajnyomás alacsonyan tartható az akár 520/85 R46 (2,05 m átmérő) méretű abroncsoknak köszönhetően. A merev hidak nyomtávja 1,50 és 2,25 m között választható. Ráadásul az akár 82 cm-es szabadmagasság segíti a növénykímélő munkát. A kerekek megcserélésével két nyomtáv valósítható meg. A kompakt polietilén permetlétartály különösen biztonságos, könnyű és hosszú életű. Tökéletesen sima belső és külső falai, lekerekített sarkai miatt gyorsan, könnyen tisztíthatók. A hidraulikus keverőmű teljesítménye fokozatmentesen, egészen a teljes lekapcsolásig csökkenthető, a növényvédőszer felhabzásának megakadályozása és a visszamaradó mennyiség kiszórásának megkönnyítése érdekében.

 

Nagy teljesítményű és megbízható, kettős szivattyúrendszer

Az UX 01 permetezőgépek mindegyike 520 l/perc teljesítményű, kis karbantartásigényű, kettős szivattyúrendszerrel rendelkezik. Permetezéskor az egyik szivattyú 260 l/perc teljesítménnyel látja el a szórókeretet és a mellék keverőszerkezetet. A másik szivattyú 260 l/perc teljesítménnyel a fő keverőszerkezeten keresztül a tartálytartalom erőteljes keverését biztosítja.

 

 Amazone UX01
Amazone UX01 – könnyű, kompakt, fordulékony

 

SmartCenter központi kezelőközpont

A központi SmartCenter az UX Super kiemelkedően kényelmes kezelését biztosítja. Mindegy, hogy a SmartCenter Standard, Comfort vagy Comfort plus csomaggal rendelkezik, az UX Super kezelése mindegyik esetben teljeskörű és egyszerű.

Kifejezetten praktikus a 7 állású nyomócsap, amellyel minden gép rendelkezik Standard és Comfort csomag esetén. A szokásos nyomócsapoktól eltérően az AMAZONE saját fejlesztése tányérszelepekből áll. Kizárólag a nyomócsap be- és kihajtásával történik az adott folyadék útvonalának megnyitása, illetve lezárása.

A 60 literes bekeverőtartály közvetlenül a kezelőszervek előtt található. A tartály kúpos alakja a központi kifolyóval és a 200 l/perc értéket is elérő, hatalmas szívóteljesítménnyel garantálja a gyors, gond nélküli feltöltést, valamint a maradéktalan kiürítést. Por és granulátum kiszerelésű anyagok hatékony bekeverése érdekében az elszívónyílás alatt van egy kiegészítő keverőfúvóka, amely megbízhatóan megakadályozza az elszívónyílás eltömődését. A keverőfúvóka teljesítménye fokozatmentesen beállítható, és párhuzamosan működtethető az új, ugyancsak fokozatmentes adagolásra képes, nagy teljesítményű körvezetékkel.

 

KÖNNYŰ – KOMPAKT – FORDULÉKONY

Az UX 01-hez új kormányzott híd is tartozik max. 28°-os kormányzási szöggel. Ennek a nagy kormányzási szögnek és az UX 01 kompakt felépítésének köszönhetően nagyon szűk kanyarok is bevehetők a géppel. Abroncsozástól és nyomtávtól függően minimális, 4,5 m sugarú kanyarok bevétele is lehetséges.

Az AutoTrail tengelycsonk-kormányzás a gépkezelő számára a legnagyobb kényelmet nyújtja egy ISOBUS terminál, illetve akár egy többfunkciós kezelőkaron keresztüli elegáns vezérléssel. A szoftvervezérlés gondoskodik az intelligens, nyomkövető kormányzási viselkedésről, és minden traktortípusnál egyszerűen kalibrálható. Az AutoTrail kormányzási rendszer bármikor aktiválható, és az oldalirányú lejtő kiigazítása érdekében felülbírálható. Ha a kormányzás ki van kapcsolva, 50 km/h sebességű közúti szállítás is lehetséges.

 

SPECIÁLIS KIALAKÍTÁSÚ AMAZONE-SZÓRÓKERETEK

Az AMAZONE szórókeretek a speciális profilépítési módnak köszönhetően egyidejűleg különlegesen könnyűek, és különlegesen merevek. A szórókeretek 15-40 m munkaszélességének köszönhetően a gépek optimálisan illeszthetők az üzemi struktúrához. Közúti forgalomban az átláthatóság példamutató. Ahol a traktor elfér, ott elfér a vontatott permetező. Nincsenek kiálló alkatrészek, nem sérülhet meg a szórókeret.

 

Amazone UX01
Kifejezetten praktikus a 7 állású nyomócsap, amellyel minden gép rendelkezik Standard és Comfort csomag esetén

 

ContourControl – a szórókeret függőleges mozgásainak csökkentéséhez

A növényvédőszer intenzívebb használata és az elsodródás kockázatának csökkentése érdekében az AMAZONE most lehetővé teszi a 25 cm-es fúvókatávolsággal végzett munkát. Ezért a célfelülettől mért normál, 50 cm-es távolság tovább csökkenthető. Azért, hogy a csökkentett távolság minden feltétel mellett ténylegesen és pontosan betartható legyen, a ContourControl a szórókeret oldalak negatív oldalszög-beállítását is lehetővé teszi. Így a kerettagok egy bukkanón áthaladva bal és jobb oldalon a középső tag szintje alá süllyeszthetők. Ezáltal akár ilyen körülmények között is pontosan betartható a beállított permetezésimagasság.

SwingStop – a szórókeret vízszintes mozgásainak csökkentéséhez a legnehezebb alkalmazási körülmények között

Azért, hogy a szórókeret vízszintes helyzete megfeleljen a növekvő követelményeknek, az AMAZONE a ContourControl szórókeret-vezérléshez külön opcióként kínálja az aktív SwingStop lengéscsillapítást. Az olyan külső hatások, mint a talaj egyenetlensége, a kanyarban való haladás, a gyorsulási folyamatok, és a növekvő munkasebességek vízszintes irányban rendkívül megterhelik a szórókeretet. Ez a szórókeret hosszirányú lengését okozhatja, és ezáltal különösen negatívan befolyásolhatja a hosszirányú elosztást a szórókeret külső részén. Ha a szórókeret menetirányban előre leng, akkor aluladagolás következhet be. Ha viszont hátrafelé mozog, akkor az előre irányú haladáskor túladagolás történhet. Ez az alul- vagy túladagolás a gyakorlatban bizonyos esetekben tisztán észrevehető.

 

SZAKASZOLÁS

AmaSwitch fúvókánkénti szakaszolás

Az AmaSwitch révén az AMAZONE egyszerű és pontos megoldást kínál az automatikus szakaszolásra az 50 cm-es keretszakaszokkal. Az AmaSwitch kedvező árú alternatívát jelent azoknak a felhasználóknak, akiknek nem fontos az elektromos fúvókaváltás, ugyanakkor szeretnének élni az ék alakú területeken és az átfedéseknél az 50 cm-es szakaszolás rendkívüli pontossága által nyújtott előnyökkel. Szériakivitelben az AmaSwitch rendelkezik a DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszerrel, és ezen kívül felszerelhető LED-es fúvóka-megvilágítással is.

AmaSelect

Az AmaSelect fúvókánkénti szakaszolás elektromos be- és kikapcsolással rendelkező négyszeres fúvókatartóból, valamint fúvóka-átváltásból áll. Így a GPS-Switch-en keresztül kapcsolható 50 cm-es keretszakaszon kívül a rendszer elektromos átkapcsolási lehetőséget is kínál a négy felszerelt fúvóka között, ami a kezelői terminálon keresztül vagy akár teljesen automatikusan is végezhető. A négyszeres fúvókatartón belüli minden egyes fúvókához az optimális nyomás-tartomány megadásával a rendszer a beírt adatoknak megfelelően automatikusan átkapcsolja a fúvókákat.

 

EGY NYELV, SOK ELŐNY!

Minden ISOBUS-képes géppel AMAZONE a digitális jövő legmodernebb technikáját kínálja, megközelítően határtalan lehetőségekkel. Hogy milyen mértékben használja ki a lehetőségeket, egyedül az Ön kezében van. Hogy ehhez az AMAZONE kezelő terminálját használja vagy traktorja egy már meglévő ISOBUS terminálját, ebben nem játszik szerepet. Az ISOBUS egy, az egész világon érvényes kommunikációs szabványt jelöl egyfelől a kezelő terminálok, traktorok és ráépített gépek, másfelől a mezőgazdasági irodai szoftverek között. Ez azt jelenti, hogy Ön egy terminállal az összes ISOBUS kompatibilis gépet vezérelni tudja. Önnek csak össze kell kötni a gépet az egyik ISOBUS terminállal, és máris a traktor vezetőfülke monitorján láthatja a megszokott kezelőfelületet.

 

Gyári prospektus letöltése IDE kattintva elérhető!
További Amazone gépek ITT elérhetőek!

 

Fodor Mihály