fbpx

Rekordévet zárt 2020-ban az Amazone

Írta: Fodor Mihály - 2021 október 24.

Az Amazone a közelmúltban online sajtótájékoztató keretében ismertette eredményeit, terveit, és a legfrissebb fejlesztéseit. Az új gépek bemutatására novemberben megjelenő lapjaink (Mezőhír, Agrárágazat, GÉPmax) vállalkoztak, a vezetőség gyors értékelését itt olvashatják.

 

Az igazgatóság elnöke és a tulajdonos: Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer (balról jobbra)

A tulajdonosok: Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer (balról jobbra)

 

2020 rekordév volt az Amazonen Werke GmbH számára, 537 millió eurós árbevétellel 15 %-os növekedést értek el. A 2021-es év első fele is nagyon sikeresen indult, jó értékesítési számokat és nagy mennyiségű megrendelést tapasztaltak minden területen: talajművelés, vetés, műtrágyázás, növényvédelem.

Az idei évre lekötött eladások már most egyértelműen meghaladják az előző évit, a talajművelés területén is kétszámjegyű százalékos forgalomnövekedés tapasztalható.

 

A bramschei üzem bővítése 8.000 m² fedett területtel és 33 000 m² szabadtéri terület
Új épület a szamarai üzemben 10 000 m² fedett területtel.

 

Beruházási projektek és fejlesztések az AMAZONE-nál

A bramschei üzemet 8.000 m² fedett területtel és 33.000 m² szabadtéri területtel bővítik, emellett a szamarai üzemben új épületet húznak fel, 10 000 m² fedett területtel.

Moszkvában új értékesítési leányvállalat indul, egy 6.400 m²-es épülettel és 22.500 m²-es szabadtéri területtel. Számos egyéb beruházási projekt is folyamatban van a termelés, az IT, a logisztika stb. területén.

Tovább fejlesztik a nemzetközi értékesítést, az észak-amerikai és ukrajnai értékesítés jelentősen növekszik, emellett két új értékesítési vállalatot hoztak létre Lengyelországban és az USA-ban.

A SCHMOTZER átvétele után ez a harmadik év, a forgalom ezen a területen is jelentősen nőtt, így a tevékenység mostanra jelentős szintet ért el.

 

Új épület a szamarai üzemben 10 000 m² fedett területtel.
A bramschei üzem bővítése 8.000 m² fedett területtel és 33 000 m² szabadtéri terület

 

Kilátások és kiállítások

Az ősz folyamán várhatóan továbbra is nagy lesz a munkaterhelésük, és zökkenőmentes lesz az átmenet a következő tavaszi szezonra. A gyár komoly erőforrásokat fordít arra, hogy továbbra is kezelni tudja a nehéz beszállítói helyzet hatásait.

Magától értetődőnek tartja a vezetés, hogy a DLG partnereként részt vegyenek az AGRITECHNICA szakkiállításon (2022.02.27.-2012.03.06.06.).

A cég számára stratégiai pozíció az intelligens növénytermesztés, emellett céljuk továbbra is az, hogy a gazdálkodók és a vállalkozók számára a leginnovatívabb gépeket biztosítsák szakterületükön.

Ebben az évben nagy előrelépést értek el a precíziós, automatizálási és robotikai projektek terén, amelyeket számos partner és egyetem támogatásával együtt valósítottak meg.  Például az új UX SmartSprayer vontatott permetezőgép új mércét állít fel az intelligens növényvédelmi technológia terén.

 

amazone