fbpx

A Steyr újra Magyarországon

Írta: Szerkesztőség - 2010 október 10.

A hagyományos osztrák-magyar kapcsolatok alapján és saját tapasztalataikra építve az Agroland 97 Kft. megkezdi a Steyr traktorok forgalmazását – jelentette be a Bábolnai Gazdanapok alkalmából tartott sajtótájékoztatón Czinege István, az importőr cég ügyvezetője.

 

Az Ausztriában oly népszerű és termelésének 60%-át exportáló, csúcskategóriát képviselő traktormárka forgalmazásának újraindítását kezdik meg tehát mostantól. A főleg kisebb és közepes gazdaságokra számító márka a 65 és 224 LE közötti teljesítménytartományban készít traktorokat. A gyártó és így magyar képviselőjük nemcsak a szántóföldekre, de az erdészeti és kommunális feladatokra is ajánlja a Steyr gépeit, mivel ezek szomszédainknál is nagy népszerűségnek örvendenek ilyen feladatkörben is. Úgy gondolják – főként az elkövetkező időszak pályázataira tekintettel – hogy vevőik elsősorban ez utóbbi ágazatokból kerülhetnek ki a közeljövőben.

A Steyr traktorok négy kategóriában készülnek: a Kompakt a 65-97 LE közötti teljesítményével az induló kategóriát képviseli; a következő, a 86-tól 101 LE-ig terjedő teljesítményű 9000 MT széria, amely a legjobban őrzi a Steyr hagyományokat, és kiemelt figyelmet élvez a gyárban. A harmadik a Prof család, amely 112-141 LE között teljesít, négyhengeres motorral, kiemelkedő zajvédelemmel. A legnagyobb kategóriát pedig a CVT képviseli, 141-224 LE közötti modelljeivel, amelyek fokozatmentesen változtatható áttételű sebességváltóval és nagyon sok extrával rendelkeznek.

A traktorok értékesítése mellett a forgalmazó nagy hangsúlyt helyez a szerviz- és alkatrészellátásra. Az Agroland 97. Kft. forgalmazza még a Kuhn munkagépeit is, amely gyártó választékában a permetezők és bálázók is megjelentek.

HL