fbpx

A járvány ellenére, tavaly növekedett az AGCO bevétele

Írta: Farkas Imre - 2021 február 16.

A 2020-as teljes év nettó árbevétele megközelítőleg 9,1 milliárd dollár volt, ami körülbelül 1,2% -os növekedést jelent 2019-hez képest.

Az AGCO február első hetében közzétett éves jelentése szerint a kedvezőtlen, körülbelül 1,8% -os devizaátváltási hatásokat leszámítva, a 2020-as teljes év nettó árbevétele körülbelül 3,0% -kal nőtt 2019-hez képest. A teljes évre vonatkozóan a bejelentett nettó jövedelem részvényenként 5,65 USD volt, a korrigált nettó jövedelem – amely nem készpénzes értékvesztés, átszervezési költségeket és egy befektetés értékesítéséből származó nyereséget nem tartalmaz – részvényenként 5,61 USD volt. 2019-ben részvényenként 1,63 USD-os nettó és a korrigált nettó jövedelemmel – amely nem tartalmazza a készpénz nélküli értékvesztési költségeket, az átszervezési költségeket és bizonyos adóterheket és nyereségeket – részvényenként 4,44 USD-t volt.

 

challanger
Az amerikai traktorpiacon 10-12%-os értékesítés emelkedést ért el az AGCO

 

„Összpontosított végrehajtásunk lehetővé tette számunkra az ellátási lánc nehézségeinek leküzdését és a termelési szint fenntartását, miközben csökkentettük a vállalati és kereskedői készletek számát, ami hozzájárult a jelentős cash flow-hoz. Javított eredményeink lehetővé tették a prémium technológiába, a fenntartható intelligens gazdálkodási megoldásokba és a továbbfejlesztett digitális képességekbe történő befektetéseink fenntartását” – mondta az éves eredményt kommentálva, Eric Hansotia, az AGCO elnök-vezérigazgatója.

 

gleaner
A tengerentúlon az AGCO kombájnjai szintén pozitív értékesítési eredményt értek el

 

Tavaly az AGCO cégcsoporton belül gyártott traktorok értékesítése az amerikai kontinensen 10-12%-kal emelkedett, a kombájnok forgalma, pedig még nagyobb emelkedést könyvelhetett el. Ezzel szemben a nyugat-európai piacon, a járvány miatt mindössze mindkét szegmensben 1-1%-os emelkedést könyvelhettek el. A számokból egyértelműen látszik, hogy az éves nettó árbevétel növekedést elsősorban nem az európai eladásoknak köszönheti a cégcsoport.