fbpx

A gazdák egyik kedvelt munkagépe a farmon az AUSA Taurulift

Írta: Szerkesztőség - 2012 október 30.

Az AUSA vállalat 1956-ban alakult, és tervező-, gyártó-, valamint forgalmazó tevékenységével jelentős szerepet vállal az ipar, az építőipar, a mezőgazdaság, a bányászat területén a kompakt professzionális gépek gyártásával.

Az AUSA központja Manresában (Barcelona mellett) található. Kereskedelmi irodái a világ számos pontján, egyebek között Franciaországban, Angliában, Németországban, Kínában, Mexikóban és Brazíliában is megtalálhatóak. Ez a széles disztribúciós hálózat teszi lehetővé, hogy a világ több mint 80 országába exportálják termékeiket. Az AUSA termékei megfelelnek a legmagasabb nemzetközi szabványoknak (ISO9001, ISO14001 és PECAL 2110, amely illeszkedik a NATO követelményeihez).

T144 H

A T144 H az egyetlen teleszkópos rakodógép, amelynek üres súlya csak 2400 kg, miközben 1350 kg terhet tud 4 m-es magasságban, illetve 500 kg terhet 2 m-es előrenyúlással mozgatni. Műszaki tervezése és az alkalmazott technológiák a termelékenység magasfokú javítását teszik lehetővé, illetőleg egyszerű karbantartást biztosítanak tulajdonosa számára. A T144H egy innovatív AUSA (POCLAIN konstrukció, hibrid mechanikus) hidrosztatikus állandó összkerékhajtással (4WD), amellyel csökkentheti vállalkozása költségeit, és növelheti teljesítményét.

Csökkentett méretei és innovatív futómű-kialakítása nehezen megközelíthető helyekre is hozzáférést biztosít. Optimális teleszkópos rakodóberendezését ultra kompakt méret és kiváló kapacitás/tömeg arány jellemzi. A T144H tervezésénél fő szempont volt az alacsony üzemeltetési és karbantartási költség, valamint a legoptimálisabb kimeneti teljesítmény, kapacitás és az emelési magasság.

A legújabb fejlesztésű és alacsony fogyasztású négyhengeres Kubota-motor a mechanikus/hidrosztatikus hajtással kombinálva nagyon gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. A motortérhez történő kiváló hozzáférés, valamint az egyszerű gépvezérlés optimalizálja a karbantartási költségeket.

Alacsony súlyának köszönhetően akár egy kisméretű szállítójárművel is könnyen szállítható. Az alváz egyedi kialakítása lehetővé teszi, hogy egy másik emelőgép által percek alatt szállítójárműre helyezve rövid idő alatt munkaterületet váltson. A teleszkópos gém végére felszerelhető 2 m-es villa vagy kanál segíti a magasban elhelyezkedő anyagok ki- vagy berakodását.

A tervezők a vezetőfülke kialakításánál maximálisan figyelembe vették a könnyű kezelhetőséget, az ergonómiát, a kényelmet és a biztonságot. A vezetőfülke meglehetősen tágas, 77 cm-es belső szélességgel rendelkezik. Az all-in-one (minden egyben) botkormány, a kezelőszervek és műszerek ergonomikus elhelyezése, a körkörös kilátást biztosító fülke rendkívül megkönnyíti a gépkezelő munkáját. Az aktív biztonsági rendszer hallható és látható jelzéssel párosítva blokkolja a gép működését, ha alacsony stabilitást érzékel.

A legújabb fejlesztésű és alacsony fogyasztású Kubota-motor és hibrid hajtómű párosítása rendkívül alacsony környezetszennyezési szintet eredményez. A hatékony motor 2600 percenkénti fordulaton 22,7 kilowattot (31 LE) teljesít, illetve 1700-as üzemi fordulatszámával, 93,9 Nm forgatónyomatékával nagyon alacsony munkahelyi zajszintet eredményez. A gép maximális sebessége 20 km/óra, kapaszkodóképessége 23%. A kétcsapos reteszelés biztosítja a kitológém végére helyezhető adapterek gyors és kényelmes cseréjét. A gém 60 fokos előre-hátra mozgatásával páratlan sokoldalúságot biztosít különféle anyagok mozgatásához. Az Automechanika Kft. 2007 óta áll kapcsolatban az AUSA gyár kelet-európai képviseletével, és mára sikerült elérnie, hogy termékeik itt, Magyarországon is elérhető eszközökké váljanak – ezzel is szélesítve és színesítve a mezőgazdaságimunkagép-piacot. Weboldalán megjelenteti és képviseli a gyár termékeit, ellátja az azokkal kapcsolatos értékesítési és szervizfeladatokat, a hozzájuk kapcsolódó műszaki és technikai támogatással.
www.webareal.hu/autonet 
www.automechanika.hu

Varga István
Automechanika Kft