fbpx

A debreceni Farmer-Expo kiállításon mutatkoztak be a megújult lengyel URSUS traktorok

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 21.

Magyarországon a debreceni Farmer Expón mutatják be először a hazai gazdáknak a 120 éves gyártási hagyománnyal rendelkező, megújult lengyel URSUS traktorokat és munkagépeket – közölte Andrzej Zarajczyk, a cég vezérigazgatója az expón tartott szombati sajtótájékoztatóján.
Elmondása szerint két évvel ezelőtt, a varsói gyár privatizációja után kezdték meg újragyártani a kor igényeihez igazított URSUS traktorokat. Jelenleg – a Lublinba áttelepített gyárukban – ezer traktort készítenek évente, három év múlva el szeretnék érni a 4 ezer darabot.

 

 

Az egykor oly népszerű, a világ vezető mezőgazdasági gépgyárainak termékeivel versenyképes lengyel traktorok 50 százalékát már ma is exportálják, főként Horvátországba, Szlovéniába, a Vajdaságba, Írországba, Finnországba, Svédországba, de szállítanak az afrikai Ghánába és Nepálba is – sorolta a vezérigazgató.
Szándékaik szerint a debreceni Farmer Expo után Budapesten is bemutatják termékeiket, s elégedettek lennének, ha idén 100 URSUS traktort tudnának értékesíteni Magyarországon.Hozzátette: az 50-150 lőerős teljesítményű traktorok közül a 80 lőerős iránt a legnagyobb az érdeklődés Magyarországon. Termékeik – mint mondta – jelentősen olcsóbbak más hasonló kategóriájú gépeknél, nem tartalmaznak bonyolult szerkezeteket, de mindenben megfelelnek az európai minőségi követelményeknek.
(MTI)

 
CÍMKÉK erőgéptraktor