fbpx

A CASE IH QUADTRAC és STEIGER traktorok legújabb generációja

Írta: Szerkesztőség - 2012 február 10.

A 2011-től érvénybe lépő új károsanyag kibocsátási szabályozásoknak megfelelően tavaly nyáron a Case IH bemutatta az új Quadtrac és Steiger® modelle-ket, amelyek már a Hatékony Teljesítmény technológiával vannak ellátva, amely alacsonyabb üzemanyag fogyasztást és nagyobb teljesítményt biztosít. A Quadtrac és Steiger 600 modellek 670 lóerős csúcsteljesítménye a motorteljesítményt új történelmi magasságokba emeli az iparágban.
A nagygazdaságok teljesítményre, tartósságra, kényelemre és termelé-kenységre vonatkozó elvárásainak teljesítése érdekében a Quadtrac és Steiger traktorok ezen új generációja még nagyobb szilárdságot és értéket hoz a mezőgazdaságba.

 

 

A Quadtrac széria
A széria négy modellből áll, amelyek teljesítménye 502-től 690 lóerő csúcsteljesítményig terjed teljesítmény többlet funkcióval. A Case IH Quadtrac® konfiguráció, amely független, négy gumihevederes, kényszer-hajtásos rendszert alkalmaz, minimalizálja a talajnyomást és úgy viszi át a vonóerőt a járószerkezetre, hogy a traktorok a munkát minimális talajkárosítással végzik el.

A Steiger széria
A sorozat hat gépmodellt tartalmaz, amelyek teljesítménye 391-től 670 lóerő csúcsteljesítményig terjed teljesítmény többlet funkcióval. A széria traktorai kétféle tervezésű alvázzal vannak ellátva, egy keskeny változat a 350-450-es modellekhez, valamint egy nagytel-jesítményű széles váz az 500-600-as modellekhez. Az új Steiger 350, 400 és 450 modellek alváza ideális a teljesítményükhöz, mivel optimális súly/lóerő arányt, valamint olyan felépítést biztosítanak, amely illeszkedik a kapásnövény termesztéshez. A Steiger 500, 550 és 600 modellek szélesebb alváza hozzájárul az iparág új termelékenységi mércéjének felállításához, mivel új, erősebb hátsó híd és sebességváltó alkatrészeket tartalmaz.

A legerősebb traktor a piacon
A Quadtrac / Steiger 600 traktorokba szerelt 670 lóerő csúcstel-jesítményű Case IH motorok a Hatékony Teljesítmény technoló-gia új szintjét mutatják be az egyes modelleken.

 

 

Valamennyi motor a Szelektív Katalitikus Redukciós (SCR) technológiát alkalmazza, amely a szükséges leghatékonyabb erőt nyújtja a legalacsonyabb üzemanyag fogyasztás és károsanyag kibocsátás mellett. A Teljesítmény Többlet funkció megnövelt motorteljesítményt biztosít dombos terepen és utakon, valamint teljesíti az egyre nagyobb ter-melékenységű munkagépek által támasztott megnövekedett TLT és hidraulikus teljesítmény igényt. A Steiger 350 modellben a jól bevált 8,7 literes motor található, amely nemrég a Case IH Axial Flow 7120 kombájnokba is beszerelésre került, és most a Tier 4A károsanyag kibocsátási szabványoknak megfelelő változata az új Steiger traktorok meghajtásáról gondoskodik. A Steiger 400, valamint a Quadtrac/ Steiger 450 és 500 modellekben ugyanaz a 12,9 literes, a Tier 4A károsanyag kibocsátási előírásokat teljesítő motor található, mint a nagyobb modellekben. A Quadtrac / Steiger 550 és 600 modellek esetén a 12,9 literes motor kétfokozatú turbófeltöltővel van felszerelve. A másodlagos turbófeltöltő nagyobb Teljesítmény Vezérlést biztosít az elsődleges turbófeltöltő számára, ami segít fenntartani a maximális nyomatékrugalmasságot és fordulatszámot a maximális teljesítmény biztosítása érdekében. Ennek köszönhetően a motor a szükséges legnagyobb teljesítményt adja le a legalacsonyabb üzemanyag fogyasztás és károsanyag kibocsátás mellett. A jól bevált 12,9 literes motor már néhány éve nem csak a Quadtrac/ Steiger traktorokon található meg, hanem a Case IH 9120-as kombájnon is.

Üzemanyag takarékos Case IH Hatékony Teljesítmény technológia
A 100 lóerő teljesítmény feletti összes Case IH gép minden esetben alkalmazza a Szelektív Katalitikus Redukció (SCR) technológiát a károsanyag kibocsátási szabványoknak való megfelelés érdekében. Az SCR technológia a fő motor funkcióktól külön működik azáltal, hogy a kipufogógázt utóégetéses kezelésben részesíti. Ez az utóégetéses eljárás számos előnyt nyújt a géptulajdonosok és gépkezelők számára azzal, hogy minimalizálja az üzemanyag fogyasztást és csökkenti a motor üzemi hőmérsékletét a nagy teljesítményt igénylő alkalmazásokban. Ezen kívül meghosszabbítja a karbantartási ciklusokat, mivel az utóégetéses eljárás megőrzi a motorolaj tulajdonságait, ami így csökkenti a karbantartási költségeket.

 

 

Teljesen új: Kezelői Környezet
Annak ellenére, hogy a szakmában már így is a legnagyobb vezetőfülke volt, a Case IH a Quadtrac és Steiger Surveyor™ kabint mégis továbbfejlesztette a legjobb kezelői kényelem érdekében a szántóföldön töltött hosszú munkanapok során. A gépkezelők javaslatainak széleskörű felhasználásával az új vezetőfülkét arra tervezték, hogy a napi munkát még jobban megkönnyítse. Mivel a traktorok a szántóföldi munkavégzés során állandó billegésnek és rázkódásnak vannak kitéve, a Surveyor vezetőfülke új, egyedülálló opciós rugózással is rendelhető. Ez a berendezés a kabin mozgását hosszirányban, keresztirányban és függőlegesen is kiegyenlíti és csillapítja, amelynek jóvoltából a mozgása még egyenletesebbé és szabályozottabbá válik. A Steiger és Quadtrac traktorok most egyedülálló, 40 fokban jobbra fordítható vezetőüléssel vannak felszerelve, amely a gépkezelők számára ergonómikusabb, 180 fokos látómezőt biztosít, amelyben a traktor orr része és a vontatott munkagép egyaránt figyelemmel kísérhető.

Új MultiControl kartámasz konzol
Több kezelőszerv a vezetőfülkében áthelyezésre került a mennyezet jobb felső részére, ahol könnyen elérhetők, míg a leggyakrabban használt funkciók kezelőelemei az új MultiControl kartámasz konzolon kaptak helyet. A MultiControl kartámasszal akár nyolc kihelyezett hidraulika kör vezérlő szelep működtethető, kapcsolhatók a sebességfokozatok és működtethető az automata sorvégi for-duló funkció. Az új AFS Pro 700 színes monitor a MultiControl kartámaszba van beépítve és együtt mozog a vezetőüléssel. Az AFS Pro 700 modern egyszerűséggel teszi lehetővé nem csak az AFS AccuGuide kormányautomatika funkciók használatát, hanem más traktor funkciók működtetését, mint pl. a hidraulikus térfogatáram. A Pro 700 testre szabható úgy, hogy mindig az adott alkalmazáshoz legfontosabb működési adatokat jelenítse meg. Valamennyi Steiger és Quadtrac traktor el van látva az Automata Termelékenység Vezérlés (APM) funkcióval, amely automatikusan a leghatékonyabb menetsebes-ség fokozat és motorfordulatszám kombinációt állítja be. Nem számít, hogy milyen munkagépet kell működtetni és milyen terepen, mert az APM működése során a gépkezelőnek csak a kívánt menetsebesség beállítására kell ügyelnie. A szakma egyik legcsendesebb traktor vezetőfülkéjében mindezeken kívül megtalálható egy egyedülálló, magasított lábtartó, amely alternatív, ergonomikus testhelyzetet kínál a gépkezelő lábai számára.
A megnövelt méretű tároló helyek és elektromos csatlakozó aljzatok mobiltelefonok, laptopok, MP3 lejátszók és számos egyéb készülék tárolását és áramellátását képesek biztosítani.

 

 

Újítások a vezetőfülkén kívül
Az új, elektronikus működtetésű kihelyezett hidraulika kör vezérlő szelepek precízebb térfogatáram beállítását és ismételhetőséget tesznek lehetővé. Az akár 428 liter/perc teljesítményt biztosítani képes Twin Flow rendszer több mint elegendő térfogatáramot nyújt a nagyobb munkagépek számára is, továbbá szükségtelenné teszi kiegészítő hidraulika szivattyúk alkalmazását. A rendszer ezen kívül automatikusan kompenzálja a hidraulika olaj hőmérsék-letváltozásából eredő viszkozitási eltéréseket is.

Az új, nagy fényerejű (HID) munkalámpa csomag bevilágítja az éjszakát
Új, exkluzív munkalámpa csomag nagyobb fényerővel és állítható, nagy fényerejű munkalámpákkal növeli az éjszakai kilátást azáltal, hogy a traktor körüli munkaterületet 360 fokos szögben világítja meg. Ez a munkalámpa rendszer 5-6-szor nagyobb fényerőt biztosít, mint a standard munkalámpa csomagok, továbbá a HID lámpák élettartama 6.000 órával hosszabb, mint a hagyományos traktor lámpáké.

A páratlanul jó szervizelhetőség maximális produktív időt biztosít
Annak ellenére, hogy ezek a legnagyobb és legerősebb traktorok az iparágban, a Quadtracok és Steigerek szervizelése egyszerűen és kényelmesen elvégezhető. A napi karbantartási műveletek, mint pl. a sebességváltó olaj, a motorolaj és a hidraulika olaj szint ellenőrzés a talajon állva elvégezhető. Mindegyik modell esetén a folyadék szintjelzők a talajon állva is leolvashatók, így a lehető legkevesebbszer kell fel- és lemászni a traktor lépcsőin. A Steiger traktorok új, előrenyíló motorburkolattal vannak felszerelve, amely gyors és könnyű hozzáfé-rést biztosít a motor alkatrészeihez.

Az első gyártó, amely VI. osztályú gépjárműipari piros festést alkalmaz a nagyobb színtartósság érdekében
Annak érdekében, hogy a traktorok hosszabb időn keresztül megőrizzék újszerű megjelenésüket, a Quadtrac és Steiger az első traktorok az iparágban, amelyek tartós, VI. osztályú gépjárműipari festést kapnak. Ennek köszönhetően a színük minimális mértékben fakul és kopik meg az évek során a csa-padék, por, szél és napfény hatására, ezért a traktorok hosszabb időn keresztül megőrzik optimális használtgép értéküket.

A világklasszis Steiger és Quadtrac traktorok jellemzői:
● A legnagyobb motorteljesítmény a piacon.
● Alacsonyabb üzemanyag fogyasztás az SCR technológiának és az Automata Termelékenység Vezérlésnek köszönhetően.
● Tier 4 károsanyag kibocsátási megfelelőség.
● Az iparág legnagyobb és legkényelmesebb vezetőfülkéje még jobb kilátással.
● Az iparág első rugózott vezetőfülke opciója.
● Exkluzív, 40 fokban jobbra fordítható vezetőülés.
● Egyedülálló MultiControl kartámasz konzol
● Az első gyártó, amely VI. osztályú, gépjárműipari piros festést alkalmaz a nagyobb színtartósság ér-dekében
● Továbbfejlesztett függesztőszerkezet és hidraulika rendszer.
● Kiváló vonóerő a legnagyobb, RCI49 méretű gumiabroncsokkal a piacon, vagy az egyedülálló Quadtrac rendszer.

www.caseih.com
www.investkft.hu