fbpx

Minőség, megbízhatóság, kényelem!

Írta: Szerkesztőség - 2018 március 15.

Az eke a mezőgazdaság szimbóluma, a talajművelés ugyanis – a tápanyag-visszapótlás és a növényvédelem mellett – döntő jelentőségű a szántóföldi gazdálkodás során. A tartósság és a minőségi munkavégzés emellett egyaránt olyan alapkövetelmény, amely még nagyobb hangsúlyt kap a jövő mezőgazdasági gépeinél.

A cél a fenntartható talajművelés, a területi termelékenység növelése és a magas jövedelmezőségre tervezett konstrukció. A modern ekék alkalmazása a konzerváló talajművelés és az alternatív vetési eljárás mellett továbbra is nagy jelentőségű a hozam és ezáltal a talajművelés sikere érdekében.

Az AMAZONE ekék legfontosabb jellemzője a robusztus felépítés, a minőségi munkavégzés, az optimális alkalmazhatóság a különböző munkakörülményekhez és a kitűnő megtérülés.

Előnyeik:

  • ­Az eke egyedi összehangolása a mindenkori követelményekkel ­
  • A legegyszerűbb beállítás és kényelmes kezelés ­
  • Hosszú élettartam, a robusztus építésmódnak köszönhetően

A Cayros M, XM, XMS, XS és XS pro függesztett váltvaforgató ekék 2–6 vasú kivitelig választhatóak 50 és 380 LE közötti teljesítményű traktorokhoz. Minden Cayros eke alapfelszereltségének része a nyírócsapos kőbiztosítás és a négy fokozatú, mechanikus fogásszélesség-szabályozás. A Cayros S alapfelszereltsége a teljesen automatikus, hidraulikus kőbiztosítás, ami a Cayros V esetén a hidraulikus fogásszélesség-szabályozással is kiegészül.

Kiváló érvek

  • ­Könnyen vontatható, 2 ekefejtől 6 ekefejig, 50 LE-től a maximális 380 LE traktorteljesítményig.
  • ­Az egyedülálló ©plus edzési eljárás garantálja a rendkívül kemény és sima felületeket és ezáltal a kimagasló kopásállóságot.
  • ­Erős falú, robusztus csőváz, hegesztési varratok nélkül.
  • Egyszerű beállítás és kényelmes kezelés.
  • ­Gyorsan csatlakoztatható és lengés csillapított alsó függesztőkar tengely, beépített golyókkal.
  • ­Az eke egyedi összehangolása a mindenkori követelményekkel.
  • ­Cayros S modellváltozat teljesen automatikus, hidraulikus kőbiztosítással.
  • ­Cayros V modellváltozat fokozatmentes, hidraulikus fogásszélesség-szabályozással.
  • ­Különféle követelményeknek megfelelő sokoldalú eketörzs program.
  • ­Három választható túlterhelés elleni védelem.

Cayros M

Az univerzális középosztály

A Cayros M egy univerzálisan alkalmazható eke a széles körben elterjedt max. 88 kW/120 LE teljesítményű traktorosztályhoz. A komfortos beállítási központ és a sokoldalú felszereltség lehetősége jól alkalmazhatóvá teszi az ekét a közepes gazdaságok számára.

Cayros XM

Középnehéz univerzális eke

A megfelelően méretezett fordítóművel és gerendellyel rendelkező Cayros XM egy univerzális eszköz a max. 103 kW/140 LE teljesítményű traktorokhoz. A max. 82 cm gerendelymagasságú és max. 105 cm ekefejosztású eke rendkívüli mennyiségű tarlómaradvánnyal is megbirkózik.

Cayros XMS

Felső középosztálybeli prémium gép

A különösen ötletes felépítésű, kényelmesen állítható fordítómű és a kiemelkedően változatos felszereltség sokoldalú univerzális ekévé teszi a Cayros XMS gépet. Robusztus gerendellyel és max. 147 kW/200 LE teljesítményű traktorokhoz készült.

Cayros XS

Robusztus felsőosztály

A max. 6 ekevassal rendelkező Cayros XS nagy területteljesítménye, valamint rendkívül funkcionális és robusztus felépítése mindenkit meggyőz. A max. 191 kW/260 LE teljesítményű erőgéposztályhoz alkalmas Cayros XS az olyan nagygazda számára megfelelő gép, aki hatékonyan és kedvező költséggel szeretné elvégezni a szántást.

Cayros XS Pro

A legerősebb függesztett eke nagy traktorokhoz

A rendkívül robusztus felépítésű fordítómű, váz és gerendely eredményeként a Cayros XS pro egy nagyteljesítményű gép nagyüzemi, bérvállalkozói vagy több üzemet érintő alkalmazáshoz. A max. 115 cm-s ekefejosztások, valamint a max. 90 cm gerendelymagasságok nagy mennyiségű tarlómaradvány esetén is legyőzhetetlenné teszik a Cayros XS pro gépet.

plus edzési eljárás

Az AMAZONE-nál a mezőgazdasági gépek kopórész gyártása több évtizedes múltra tekint vissza. Az anyagminőség és a gyártási technológia folyamatos továbbfejlesztése és a saját know-how a hőkezelésben az alapja az eke kopórészek legjobb minőségének. A tiszta szén gyémánt formájában a legkeményebb anyag, amit a természet produkál. További szén bevitelének köszönhetően a ©plus kopó alkatrészek még keményebbek és hosszabb élettartamúak. Az AMAZONE egy egyedülálló edzési eljárásnak köszönhetően pl. a kormánylemeznél nagyon nagy külső oldali keménységet ér el, ami kiváló kopásállóságot jelent. A hátoldal viszonylag lágy marad, ezáltal rendkívül szívós és ütésálló.

Ebből erednek a plus egyedülálló előnyei:

  • ­hosszú élettartam
  • ­magas ellenálló képesség
  • ­alacsonyabb vonóerő-szükséglet
  • ­kisebb energiafelhasználás
  • ­kevésbé ragadó felszín
  • a gerendely az eke gerince

Az összes AMAZONE ekéhez nagyszilárdságú speciális acélból készült vázszelvényt alkalmazunk. A nagy falvastagság a teljes váz stabilitása mellett az összes csavarkötés rendkívüli szilárdságát is eredményezi. A nagy falvastagsággal elkerülhető a lyukfurat és a szelvény deformálódása a csavarkötés körzetében. A Cayros ekék további különlegessége a vázszelvény hegesztési varrat nélküli kivitelezése. Ezzel eleve elkerülhető a kritikus pontok kialakulása. A fordítóműhöz történő optimális csatlakozást egy hosszú és nagy szilárdságú, melegen hajlított rész garantálja.

A felsőbb kategóriájú ekéknél egy oldalsó vázmerevítőrúd gondoskodik a feszültségmentességről és a még nagyobb stabilitásról.

Logikus ekebeállítás

A tökéletes ekebeállítás alapja a könnyen érthető és logikus beállító rendszer. A megfelelő ekebeállítás egész egyszerűen az üzemi költségek csökkentését jelenti, mivel a tökéletes beállítás rendkívül kedvező hatással van a kopásra és az üzemanyag-fogyasztásra. Erre különösen alkalmas a Cayros ekék bevált szános építésmódja.

Ekefej-kialakítások

A gazdaságos szántáshoz hozzátartozik a lehetőség szerinti legalacsonyabb vonóerőigény és ezáltal a csökkenő üzemanyag-felhasználás. Az optimális kormánylemez kialakítás, a ©plus hőkezelési eljárással együtt, amely keménnyé és tükörsimává teszi a kopórészt, az AMAZONE ekéknek könnyű vontathatóságot biztosít.

Mindegyik Cayros ekefej speciális kialakítású ekevassal van felszerelve. Az egyedi formájú ekevasakkal kisebb talajellenállás és nyugodtabb vontatás érhető el. Az önélezési tartomány meglehetősen vastag, ezáltal jelentősen meghosszabbodik az élettartam.

Az összes Cayros eke 4-szeresen felhasználható ekenáddal rendelkezik. Az igen hosszú ekenád előnye az optimális oldaltartás, ami alacsonyabb üzemanyag-felhasználást és tökéletes szántási képet eredményez.

A Cayros ekevasak cserélhető hegye óvja a szántóvasat és ezáltal csökkenti a kopórész költségeket. A lapos kialakítás, az önélező, vonóerő-csökkentő süllyesztési terület és a 15 mm széles oldalsó erősítések a kopási zónák speciális anyagválasztása következtében rendkívül ellenállóképessé teszik a cserélhető hegyet, és nagyon hosszú élettartamot eredményeznek

A Cayros ekefejek előnyei

­A szármaradványok teljes mértékű és egyenletes talajba forgatása elősegíti a gyorsabb és biztosabb lebomlást, a talajélet aktiválását és ezáltal a biztosabb jövedelmezőséget.

­A sík, könnyen morzsolódó talajfelszín megkönnyíti az utómegmunkálást, és csökkenti a magágykészítés költségeit.

­A széles barázdaképzés következtében szélesebb traktorabroncsok alkalmazhatók, és kisebb mértékű lesz a talajtömörítés, valamint nagy mennyiségű szármaradvány forgatható be.

­A csekély vonóerőigény közvetlenül csökkenti az üzemanyagköltséget, ezáltal jelentősen hozzájárul az ökonomikus szántáshoz.